L’Ajuntament de Vila-real reedita la fórmula de col·laboració amb la companyia local de teatre de carrer Xarxa Teatre per a exportar el talent i la potència cultural de la ciutat i els seus festivals. L’alcalde, José Benlloch, i el director de Xarxa Teatre, Leandre Escamilla, han presentatl’acord de col·laboració per a la producció i exportació de la nova obra de la companyia de teatre de carrer vila-realenca

L’Ajuntament de Vila-real col·laborarà amb 5.000 euros per a fer possible la producció de Biohàbitat, el muntatge que Xarxa Teatre estrenarà els pròxims dies a Colòmbia. L’alcalde ha explicat que aquest acord continua el treball iniciat en 2013, amb la producció de l’obra Ara Pacis, i té com a objectiu, a més de fer costat a la cultura i les empreses d’arts escèniques locals, exportar el talent i la marca de Ciutat de Festivals “a través del nostre millor ambaixador, el teatre de carrer i d’una empresa d’arts escèniques com Xarxa Teatre, amb prop de 40 anys de trajectòria i que va jugar un paper destacat en el naixement del nostre Festival Internacional de Teatre de Carrer, FITCarrer”. En aquest sentit, Benlloch ha emmarcat aquest patrocini en la vocació d’internacionalització de la ciutat i també en la necessitat de fer costat a les empreses culturals que tan afectades s’han vist per la pandèmia. “Quina millor manera de continuar treballant per a portar el nom de Vila-real i el seu talent cultural per tot el món que amb Xarxa Teatre, companyia fundada en el seu moment pel vila-realenc Nel·lo Vilanova, al costat de Leandre Escamilla, que a més ha sigut guardonada recentment amb el Premi Extraordinari dels Premis a l’Exportació que concedeix la Cambra de Comerç de Castelló”, subratlla l’alcalde.

Leandre Escamilla ha agraït el suport que l’Ajuntament de Vila-real sempre ha donat a la companyia Xarxa Teatre i ha destacat que aquest tipus d’ajudes “són imprescindibles en aquest moment perquè la pandèmia ens ha impedit exportar el nostre treball durant els últims dos anys i les empreses d’arts escèniques estem passant per un moment molt complicat”. L’obra Biohàbitat és la tercera producció d’una trilogia titulada Distòpia, que té una clara vocació pedagògica i de compromís social per a conscienciar sobre la problemàtica del canvi climàtic. Biohàbitat, que reflexiona sobre la contaminació atmosfèrica i l’aire respirable, s’estrena a Bogotà, on la companyia a més realitzarà una residència artística en col·laboració amb la Fundació Chiminigagua. Les anteriors produccions de la trilogia són Amagatalls secrets, que tracta sobre l’ús i abús dels plàstics, i Ecocidi, que planteja les conseqüències fatals per al planeta d’un futur sense arbres.