S’han creat aularis virtuals en CEIP, CEE, FPA, conservatoris i EOI perquè es puguen realitzar reunions en línia amb l’alumnat per videoconferència i reunions de treball del professorat
La Conselleria d’Educació, en coordinació amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DGTIC), ha iniciat una segona fase d’ampliació de serveis del pla ‘MULAN’ (model unificat lectiu d’activitats no presencials) per a la formació a distància de l’alumnat després de les vacances de Pasqua. La plataforma de videoconferències en directe WebEx, desenvolupada per CISCO en col·laboració amb Telefónica, està obtenint bons resultats de funcionament i interacció en Batxillerat i FP, en què està activada des que va arrancar el pla ‘MULAN’ de formació a distància pels efectes de la COVID-19 amb el tancament dels centres educatius. Batxillerat i FP estan utilitzant l’eina amb 20.000 aules virtuals en tots els instituts públics i els centres concertats que han sol·licitat aquest suport que dona la Conselleria. A partir de demà s’activaran de forma progressiva 3.000 noves aules virtuals en la plataforma WebEx i, d’aquesta manera, també estarà a disposició de col·legis públics d’Infantil i Primària, centres d’educació especial, escoles oficials d’idiomes, centres de Formació de Persones Adultes i conservatoris professionals de música i dansa.
Els centres educatius que s’incorporen al servei també tindran aquesta eina perquè es puguen realitzar reunions en línia amb l’alumnat per videoconferència i reunions de treball del professorat a distància.
Cal recordar que amb l’activació del pla ‘MULAN’ es van establir diferents eines per a treballar a distància segons l’etapa educativa. En Infantil i Primària, la formació a distància va començar amb Webfamília i el portal Mestreacasa. De forma progressiva, durant els pròxims dies, els CEIP també podran utilitzar la plataforma AULES. Les diferents etapes educatives s’han incorporat de manera escalonada a AULES, que ha quadruplicat la seua infraestructura de servidors.