S’espera que el text, impulsat per la vicepresidenta Patricia Puerta, passe pel ple després de l’estiu
La Diputació de Castelló ha conclòs aquesta setmana la fase de redacció del seu primer Pla d’Igualtat i inicia així el camí final cap a la seua aprovació definitiva. Els últims detalls per tancar s’han resolt en una última reunió de la comissió encarregada de l’elaboració, en la que han participat personal polític, sindical i tècnic de la casa. La vicepresidenta i diputada d’Igualtat, que ha presidit la trobada, ha avançat que el text passarà pel ple després de l’estiu.
Segons ha insistit Puerta, les 63 accions que conformen el document, seran “d’obligada aplicació” en tots i cadascun dels àmbits de desenvolupament d’activitat de la Diputació de Castellón, “una institució que anem a posar a l’avantguarda de les polítiques d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones”. El període d’aplicació d’aquest primer pla serà quinquennal, incloent aquest 2020 i estenent-se fins a finals de 2024.
El nou pla d’Igualtat s’estructura en diferents àrees que inclouen accions dissenyades per a garantir la igualtat en els processos de selecció i contractació, la classificació professional, la promoció, la formació, les condicions de treball, l’exercici corresponsable dels drets de la vida personal, familiar i laboral, l’anàlisi de la presència feminitzada o masculinitzada, les retribucions i la prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe.
Amb la finalització de la redacció, la Diputació de Castelló està més a prop de complir amb la legislació vigent. Puerta ha recordat que “era inadmissible que una institució tan gran com aquesta no haguera fet mai cap pas per a promoure la igualtat de forma activa i a eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe, i més quan estaven obligats per la llei estatal d’igualtat de 2007”. En aquest sentit, ha posat en valor la creació de l’àrea d’Igualtat per primera vegada dins de l’estructura política de la corporació després de quasi 200 anys d’història i 45 de democràcia.
Per a Porta “estem davant un exemple més del que és la Diputació del Canvi, una Diputació que mira per totes les persones i els seus drets més fonamentals i que lluita per una província més justa, lliure i igualitària”.
Aquesta última reunió ha tingut lloc de forma presencial després de quatre mesos de treball de forma telemàtica a causa de l’emergència sanitària.