El Museu de Belles Arts de Castelló obri l’exposició ‘Ressons de la memòria. Fotollibres del present’, amb publicacions de l’Arxiu de memòria fotogràfica de la Guerra Civil
Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa dues funcions de l’obra ‘Els tardígrads’, dirigida pel vila-realenc Sergio Caballero. Serà el dijous 11 de maig a les 19.30 hores, al teatre Principal de Castelló, i el dissabte 13 de maig, a les 19.00 hores, al Palau de Congressos de Peníscola.
El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “hem gaudit dels treballs i la trajectòria com a actor de Sergio Caballero i, en aquest cas, serà amb la seua tasca com a director”, i ha valorat que “l’obra la puguem veure en dos escenaris de les nostres comarques, perquè això facilita l’accés a la cultura per a tota la població”.
La peça teatral ens presenta dos personatges que tenen unes necessitats i uns desitjos oposats. El punt de partida situa els personatges en un dilema vital que els acompanyarà durant tot el seu recorregut: intenten matar-se de totes les maneres possibles, però mai ho aconsegueixen. Sobreviuen a tot.
El fet que no siguen humans, possibilita que tinguen una mirada objectiva de la nostra espècie i fer una anàlisi distanciada dels errors i els encerts de la nostra raça que se sent superior a la resta, però que en realitat només és un element més del regne animal, com qualsevol altra espècie. Després de deu anys sols en el nostre planeta, arriba el moment de prendre una decisió per part dels protagonistes.
Les entrades per aquesta representació es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/).
Exposició ‘Ressons de la memòria. Fotollibres del present’
El Museu de Belles Arts de Castelló obri una nova exposició aquest dijous 11 de maig a les 19.00 hores. La mostra, que es podrà visitar fins al 9 de juliol, està comissariada per Marta Martín Núñez.
Al llarg dels últims vint anys, coincidint amb les exhumacions que es van començar a realitzar en fosses comunes, fotògrafs i fotògrafes han començat a donar veu a una memòria silenciada que altres generacions no han pogut o no han volgut expressar.
Els fotollibres que recull l’exposició són una mostra de les publicacions de l’Arxiu de memòria fotogràfica de la Guerra Civil que naix a la Universitat Jaume I en 2022. És el primer arxiu que recupera, cataloga, analitza i dona visibilitat pública a una sèrie de pràctiques fotogràfiques contemporànies que fan valdre una manera de recuperar la memòria de la guerra i de les víctimes des de la investigació fotogràfica i la creació artística.
L’exposició desplega els fotollibres més significatius per a comprendre la construcció contemporània de la memòria i postmemòria de la guerra, organitzats per nuclis temàtics.