Com a activitats paral·leles es duran a terme el 20 d’agost en la plaça de la Constitució una performance col·lectiva i a la sala Escena un col·loqui sobre “art brut”, moderat per Joan Montañés Xipell, escriptor, il·lustrador i cronista de Castelló

L’exposició “Misteri dels Rostres” del castellonenc Iñaki Horta estarà disponible a partir de hui a la Sala Escena de Benicàssim. L’horari de visites és de dijous a diumenge, de 18.00 a 21.00 h, i estarà disponible fins al 25 d’agost.

L’exposició comptarà amb la participació de l’artista Iñaki Horta Ciriza, nascut a Castelló en 1981 i actualment establit a Benicàssim. Horta Ciriza va començar a dibuixar als 7 anys i no posseïx formació artística formal. El seu treball es caracteritza per l’experimentació amb formes, línies, colors i espais, la qual cosa li permet descobrir una cosa nova cada vegada que comença a dibuixar. La seua obra destaca per l’ús de sons, paraules i símbols, oferint una mirada autèntica i particular que capta l’atenció de l’observador i convida a reflexionar sobre el món que ens envolta.

El concepte de “art brut” va ser creat per l’artista i col·leccionista francés Jean Dubuffet en 1945 per a descriure manifestacions artístiques realitzades per persones sense formació acadèmica i alienes al món artístic. En francés, “brut” significa primitiu, pur, natural i cru.

Com a activitats paral·leles es duran a terme el 20 d’agost en la plaça de la Constitució una performance col·lectiva i a la sala Escena un col·loqui sobre “art brut”, moderat per Joan Montañés Xipell, escriptor, il·lustrador i cronista de Castelló.

L’exposició d’Iñaki Horta Ciriza és una oportunitat única per a explorar esta forma d’art autèntica i no convencional. Les activitats paral·leles oferiran una experiència enriquidora, destacant una performance col·lectiva i un col·loqui sobre “art brut”.