Del 3 a l’11 d’agost l’Ajuntament de Benicàssim programa el Festival Líric en la seua XVI edició que compta amb quatre concerts, una trobada artística i l’emissió d’un documental, en el Teatre Francesc Tàrrega

La Lírica tornarà a ser protagonista a Benicàssim durant el mes d’agost, en la XVI edició del Festival de Líric Òpera de la ciutat mediterrània. Esta trobada, organitzat per l’Ajuntament de Benicàssim, ja s’ha assentat a la ciutat i ha aconseguit al llarg dels anys posicionar-se gràcies a l’atractiu cartell que presenten any rere any de la mà del veterà músic benicassut i director artístic del certamen, Roberto Turlo.

L’edició 2024 del Festival Líric Òpera Benicàssim (Castelló) inunda un any més de cultura i de música l’estiu de la ciutat. El certamen, que se celebrarà del 3 a l’11 d’agost, comptarà amb grans veus del panorama nacional i internacional. El certamen continua apostant per la diversitat en els seus programes i per grans intèrprets nacionals i internacionals com Vanessa Goikoetxea, Nancy Fabiola Herrera, George Gagnidze, Cristina Ramos, els Solistes de València i el grup a cappella Meloman.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, al costat de la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Rosa María Gil i al director artístic del certamen, Roberto Turlo, han explicat les línies generals de la programació de la qual serà la XVI edició, que compta amb quatre concerts, una trobada artística i l’emissió d’un documental, activitats que tindran lloc en l’escenari habitual, el Teatre Municipal Francesc Tàrrega.

Marqués ha recalcat que el Festival Líric Òpera Benicàssim “se suma a l’àmplia oferta cultural que oferix el municipi i que conjumina propostes de diferents gèneres. Un any més, i durant una setmana, continuem apostant per oferir a la ciutadania la possibilitat de gaudir d’una oferta molt atractiva de concerts que, després de 16 anys, s’ha consolidat en el nostre municipi dins de la marca Benicàssim, Ciutat de Festivals; els benicassuts, estiuejants i visitants l’esperen i gaudixen”.

Per part seua, la regidora de Cultura, Rosa María Gil, va destacar que el programa –organitzat per Òpera Benicàssim al costat de la promotoraAIM-Amèrica Iber Música que lidera Marcello Pérez Pose– portarà en esta edició a intèrprets “de gran prestigi en el món de l’òpera, però també obrint les portes a talentosos artistes d’altres àmbits més populars que representen el millor camí per a portar la lírica al gran públic”. El responsable artístic del certamen, el solista d’oboé de la Orquestra de València Roberto Turlo i del grup Solistes de València, va afegir que l’oferta de l’edició de 2024 està enfocada a atraure “a tota mena d’oients, des d’aficionats a les programacions operístiques dels grans teatres i auditoris a persones que desitgen omplir el seu estiu de bona música, ja que tindran a la seua disposició un repertori molt variat però amb la nostra marca de la casa, un nivell d’excel·lència artística impressionant”.

Turlo assegura que, a l’hora de programar, “ens encanta traure a l’artista del seu repertori habitual al qual té acostumat al seu públic perquè ens mostre una cara diferent; això és una cosa que suggerim sempre als artistes que convidem i tots ells, sense excepció, es llancen de cap a experimentar i a jugar amb estils que han tocat poc, o que sempre van somiar amb interpretar; com són grans artistes, el resultat és sempre apassionant”, conclou el músic de Benicàssim.