Hi assisteixen TVE, À Punt, TV3, IB3, Filmin, Warner Bros, The Mediapro Studio, Atresmedia i RTP, entre d’altres

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, organitza la segona edició de Promercat – València Film Market, que tindrà lloc a València en tres jornades professionals, del 29 de juny a l’1 de juliol de 2022, en paral·lel a la 37a edició del festival Cinema Jove i amb la col·laboració d’À Punt. Les conferències, els ‘Pitch’ i les reunions ‘B2B’ de Promercat estan coorganitzades amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

Promercat és un mercat audiovisual professional especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual valencià. L’objectiu és generar un mercat en què puguen coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció. També és important que els productors valencians puguen coproduir pel·lícules procedents d’altres territoris. El propòsit final és la consolidació, la dinamització i la internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció.

Promercat compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC); l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV); Màlaga Festival Industry Zone (MAFIZ); Productors Audiovisuals Valencians (PAV); Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents (AVANT); Associació Valenciana de Productors Independents (AVAPI); Associació Valenciana d’Empreses i Productores d’Animació (AVEPA); Associació Alacant Audiovisual (AAA); Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB); Productors Audiovisuals Federats (PROA); Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC); Adapta Market, i l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV).

Participants en Promercat Valencià

El dimecres 29 de juny, en horari de matí, tindran lloc les sessions de treball de Promercat Valencià, que està dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià. En aquestes sessions participen productores i professionals de l’àmbit lingüístic valencià, així com representants de les respectives televisions públiques.

Promercat serà inaugurat, a les 9.15 hores, pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, al saló d’actes de l’IVAM. A continuació, a les 9.20 hores, es farà un debat sobre quin ha de ser el paper de les institucions públiques davant de la coproducció audiovisual.

En aquest debat intervenen el director general de l’IVC de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; el director d’Audiovisuals de l’ICEC de la Generalitat de Catalunya, Francisco Vargas; el director general d’À Punt, Alfred Costa; el director general de TV3, Sigfrid Gras, i el director general d’IB3, Andreu Manresa, moderats per Francesc Felipe, coordinador de Promercat.

En la segona sessió de la jornada, a les 10.30 hores, s’analitzaran les claus de la temporada 2022-2023. Hi intervenen el director de Continguts d’À Punt, César Martí; el director d’IB3 TV, Joan Carles Martorell; el cap de Ficció de TVC, Oriol Sala Patau, i el director de l’àrea de Cinema de TVE, José Pastor, moderats per Joana Chilet, directora tècnica de Promercat.

En aquesta jornada, a les 12.00 hores, tenen lloc els Pitch dels dotze projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms, així com d’animació, en versió original en valencià.

Dels deu projectes de llargmetratges de ficció, n’hi ha tres de Barcelona i un de Mallorca: Nuria Velasco i Daniel M. Caneiro presenten ‘Amics per sempre’ d’Aguacate & Calabaza i Lastcrit (Barcelona); Oriol Maymó i Ana Inés Fernández presenten ‘Mario’ de Corte y Confección (Barcelona); Alba Forn presenta ‘Quan aterraràs?’ de Vivir para Ver (Barcelona), i Luis Ortas presenta ‘Fantasmata’ de Cinètica Produccions (Mallorca).

Quant als sis projectes valencians de llargmetratges de ficció, Pau Colomina, Marco Lledó i David Pascual presenten ‘Animals irrecuperables’ de Pegatum Transmèdia (València); Sandra Ferrús, Pepe Andreu i Rafa Molés presenten ‘Cap de furó’ de Suica Films (València), i Paloma Mora i Gabi Ochoa presenten ‘Nena’ de TV ON (València).

Per la seua banda, Cristina Fernández Pintado, Lorena Torres i Miquel Llorens presenten ‘Cuando llegue la calma’ de The Fly Hunter (València); María Trénor i Miguel Molina presenten ‘Rock Bottom’ de Jaibo Films (Alacant), i Alicia Bel i José Luis Pedrero presenten ‘Vega. La història d’un viatge’ d’Asismaval (València).

També es realitzen els ‘Pitch’ de la minisèrie ‘Belarmina. La història de les roges del Molinar’ de CEF Produccions (Mallorca), que serà presentada per Aline Olga Tur, David Mataró, Irene Niubó i Marta Martínez; i la sèrie ‘Els Brugarol’ de Focus Audiovisual (Barcelona) que serà presentada per Xavier Viza.

A la vesprada, tindran lloc, també a l’IVAM, les reunions B2B entre els representants dels projectes i les productores convidades.

Participants en Promercat Estatal

El dijous 30 de juny, en horari de matí, es desenvoluparan les sessions de treball de Promercat Estatal, dedicat a les produccions audiovisuals que cerquen la coproducció en l’àmbit estatal. Està dirigit a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió.

En la primera sessió del dia, a les 9.30 hores, el director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, explicarà els projectes de cinema i audiovisual per a la Ciutat de la Llum. A les 10.10 hores, el coordinador editorial de Filmin, Joan Sala, parlarà sobre el món de Filmin.

En la segona sessió, a les 10.40 hores, es realitzarà un panel on participaran l’executiva de Warner Bros Discovery, Marina Martín; el directiu de cinema de The Mediapro Studio, Carles Montiel, i la productora executiva d’Atresmedia Cine, Gemma Vidal.

En aquesta segona jornada, a les 12.00 hores, s’inicien els Pitch dels projectes de l’àmbit estatal. Per a Promercat Estatal s’han seleccionat 12 projectes de llargmetratge de ficció procedents de València, Barcelona, Màlaga, Santander i Sevilla.

Els projectes valencians són sis: Paloma Mora presenta ‘Amateurs’ de TV ON (València); Alberto Evangelio i Javier Abinzano presenten ‘Desconectada’ de Beniwood (València), i Laura Muñoz, Almudena Verdés, Enrique F. Guzmán i Eva García presenten ‘Kokoro’ de Silence Comunicación (València).

Per la seua banda, Borja Aracil, Guillermo Polo i Javier Polo presenten ‘Pequeños calvarios’ de Los Hermanos Polo (València); María Hermosín, Alicia Rodríguez, Victoria Avinyó i Ennisay Hayoum presenten ‘Eterno otoño’ d’Atria Not Alone (València), i Nakarey Fernández i Javier Amann presenten ‘Solo fútbol’ de Pegatum Transmedia (València).

Pel que fa als projectes procedents d’altres comunitats, Clara Santaolaya i Norma Velásquez presenten ‘Alegre y olé’ de Batiak Films (Madrid); Toñi Martín i José Carlos Conde presenten ‘Antonia’ d’AV2Media (Málaga); Oriol Marcos i Tiffany Ruoz presenten ‘Campamento Garra de Oso’ de Set Màgic (Barcelona); Alberto Díaz presenta ‘Eco’ de Mordisco Films (Santander); Víctor E.D. Somoza presenta ‘Los años fríos’ de Zampanò i de Tarea Fina (Madrid), i Guillermo Rojas i Jorge Vañó presenten ‘Solos en la noche’ de Summer Films (Sevilla).

La jornada de matí es tanca a les 14.00 hores, amb una conferència sobre les actrius i actors valencians a càrrec de Jordi Ballester, membre de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians.

De vesprada, tindran lloc a l’IVAM les reunions ‘B2B’ entre els representants dels projectes i les productores convidades.

Animació valenciana

Enguany, Promercat presta especial atenció als projectes valencians d’animació que busquen acords de coproducció, distribució i vendes nacionals o internacionals. Per això, s’han organitzat reunions amb empreses productores, distribuïdores i exhibidores en què participen quatre sèries valencianes d’animació.

En aquestes reunions participen Álvaro García González per ‘Colorics’ d’Hampa Studio (València); Jesús Martínez Tormo i Julia Jara Godoy per ‘Temps i fets’ de Somnis (València); Paloma Mora per ‘Trazo crítico’ de TV ON (València), i Leticia Montalvà per ‘The Inner Life’ de Pangur Animation (València).

‘Pitch’ i reunions One to One de l’EDAV i la Fundació SGAE

El divendres 1 de juliol està reservat per als Pitch i les reunions One to One que organitzen l’EDAV i la Fundació SGAE. Abans de l’inici d’aquestes activitats, a les 9.15 hores, tindrà lloc l’acte de cloenda de Promercat en el qual intervenen la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, i el director de Cinema Jove, Carlos Madrid. A continuació, a les 9.20 hores, María Zamora, d’Elastica Films, parlarà per videoconferència sobre la seua experiència com a coproductora de la pel·lícula ‘Alcarràs’.

A les 9.40 hores, Elena Neira, experta en nous models de distribució audiovisual, parlarà sobre les tendències en la ficció per a 2023. A les 10.40 hores, tindrà lloc un debat sobre el mercat audiovisual a la Comunitat Valenciana amb la participació del director artístic de la Mostra de València, Eduardo Guillot; la tècnica de l’IVC i responsable de Curt Creixent ‘Trobades del curtmetratge’, Dora Martí; la directora del festival La Cabina, Sara Mansanet; la representant de VLC Film Office, Pepa Jordà, i la representant d’Adapta Market, A?frica Ramírez.

Com a novetat respecte a la primera edició, Promercat integra els ‘Pitch’ i les reunions ‘One to One’ organitzades per l’associació Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i la Fundació SGAE.

Per huité any consecutiu, l’EDAV i la Fundació SGAE, a través del seu consell territorial de la Comunitat Valenciana, organitzen l’esdeveniment ‘One to One’ per a projectes d’autors i productors valencians a la recerca de productor o coproductor. És un esdeveniment de ‘Pitch’ i reunions personalitzades per a donar a conéixer els respectius projectes.

Aquesta convocatòria té com a objectiu impulsar el talent valencià i afavorir el desenvolupament de projectes audiovisuals valencians. A la convocatòria s’han presentat guionistes o equips de guionista i productor, amb un projecte de ficció de cinema o televisió en fase d’escriptura o desenvolupament.

La sessió de Pitch s’inicia a les 12.00 hores, al saló d’actes de l’IVAM, amb la participació dels representants dels sis llargmetratges de ficció i les sis sèries televisives, seleccionats d’entre quaranta-set projectes rebuts.

A la vesprada, també a l’IVAM, tenen lloc les reunions ‘One to One’ dels representants dels dotze projectes seleccionats amb les productores acreditades a Promercat.