El primer director de la nova entitat és un professional amb una dilatada trajectòria internacional dins de l’audiovisual

Daniel Méndez ha sigut elegit com a primer director de l’acabada de crear gloVAL – oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià.

Méndez assumeix la direcció d’aquest organisme després de superar un procés de licitació oberta i amb l’objectiu d’acompanyar el sector en formació, promoció de les produccions i presència en mercats, festivals i laboratoris creatius.

L’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià continua, així, el procés que va iniciar després que es llançara i es presentara, el febrer passat, per part dels seus impulsors: Cultura de la Generalitat i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), encarregada de la gestió de gloVAL. 

Aquesta nova entitat ja ha establit la seua seu en les instal·lacions de l’AVAV i ha incorporat un responsable de comunicació i el seu director, amb l’elecció de Daniel Méndez. D’aquesta manera, gloVAL comença ja la marxa en la difusió i promoció de l’audiovisual valencià. La seua primera cita internacional serà el Festival de Cannes, que se celebra del 16 al 27 de maig.

Després de la designació com a nou director de gloVAL, Méndez ha assenyalat: “Vull ser el punt de suport perquè des de gloVAL l’audiovisual valencià viatge a l’exterior i agafe reconeixements i èxits. Vull connectar el talent valencià amb socis internacionals per a fomentar la presència de les seues obres fora de les nostres fronteres”.

“La direcció de gloVAL, sens dubte, és part d’una cosa molt més gran: la projecció de la Comunitat Valenciana i l’èxit del seu sector audiovisual, junt amb totes i tots els que el componen”, hi ha agregat.

La trajectòria de Daniel Méndez

Daniel Méndez és un emprenedor i executiu qualificat dins de la indústria audiovisual, amb una experiència àmplia en el desenvolupament de continguts audiovisuals, finançament, producció, adquisicions, màrqueting i estratègies de vendes, serveis de producció internacionals, consultoria i formació.

El nou director de gloVAL és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat d’Alacant (UA), compta amb una diplomatura en Guió per l’Escola de Cinematografia i Arts Audiovisuals de la Comunitat de Madrid (ECAM) i un màster europeu en Gestió Audiovisual de la Media Business School, a més de nombrosos tallers i cursos internacionals.

Amb una trajectòria professional de tres dècades, Méndez va fundar Mano Negra Films, amb la qual ha produït llargmetratges i documentals com ‘La libertad es una palabra grande’, premiat en la Seminci 2019, o ‘La vida Chipén’, que va ser nominada en els últims Premis Goya. 

Ha treballat a Berlín per a la productora alemanya Wüste Film Ost com a coordinador de producció en ‘Dunkel’ i ‘Marry Me! – Aber bitte aud Indisch!’; com a coordinador de figuració de capítols de ‘Juego de tronos’ rodats a Andalusia per a HBO, i com a responsable del pressupost i supervisor del rodatge del contingut audiovisual per al pavelló de l’Aràbia Saudita de l’Expo Dubai 2020-2021 per a Boris Micka Associates.

Va ser consultor de guió per a ‘En carne viva’, d’Elamedia Estudios, i ‘fixer’ en serveis de producció per a l’estatunidenca NBC Universal en la preparació per a la retransmissió de la Solheim Cup 2023.

Igualment, ha sigut subdirector del programa de postgrau MEGA de la Media Business School. És membre d’EAVE, NIPKOW alumni i ha participat en nombrosos tallers i ‘workshops’ internacionals (PUENTES, MFI). Els seus projectes han sigut seleccionats en fòrums de coproducció com Sitges Pitchbox o Guadalajara (Mèxic), i l’ICAA l’ha triat per a participar en l’edició de 2019 de Locarno Pro – Match Me! (Suïssa), entre d’altres.


gloVAL – oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià

gloVAL disposa d’una seu pròpia dins de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual i també d’un equip humà per a desenvolupar les seues accions. Entre les seues funcions, s’encarregarà d’organitzar esdeveniments de suport a l’audiovisual valencià en l’àmbit estatal i internacional; promoure l’audiovisual en mercats i laboratoris estatals i internacionals i acompanyar en la participació de produccions valencianes en festivals estatals i internacionals.

També, assessorar per a internacionalitzar projectes audiovisuals valencians en desenvolupament; secundar i crear borses de viatge i acreditacions per a fomentar la participació de les empreses i associacions en l’àmbit internacional; difondre els calendaris, terminis i condicions de participació en festivals i mercats audiovisuals, així com de les diferents convocatòries d’ajudes de caràcter estatal i internacional, i organitzar cursos de formació en internacionalització a les empreses audiovisuals valencianes.

Així mateix, gloVAL es coordinarà amb festivals, mercats i laboratoris que compten amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i també establirà ponts amb altres institucions públiques i privades com l’ICEX, l’Ivace o la Plataforma d’Internacionalització de la Cultura Valenciana i altres nacionals i internacionals.