El conveni té una vigència de quatre anys i implica la cooperació en programes de formació i reciclatge de professionals membres de la CVMC i de les universitats
La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha signat aquest matí en el Rectorat de la Universitat Politècnica de València el segon conveni marc amb les cinc universitats públiques valencianes: Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat Jaume I de Castelló. La presidenta de la CVMC, Mar Iglesias, ha recordat que el primer conveni marc ha propiciat la cooperació en diferents àmbits.
El rector de la UPV i president de la CRUPV (Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes), José Capilla, ha manifestat la satisfacció de les cinc universitats públiques valencianes «per la renovació de l’acord de col·laboració amb el nostre mitjà públic, À Punt». De fet, les sis entitats tenen interessos comuns en temes acadèmics, científics, culturals, socials i esportius. També tenen com a finalitat la promoció de l’audiovisual valencià i la difusió de la investigació de les universitats.
La presidenta de la CVMC ha destacat la cooperació en els programes de formació de l’alumnat, amb convenis específics de pràctiques en À Punt Mèdia i l’organització conjunta del Pitching Audiovisual ja que «l’objectiu és detectar el talent creatiu emergent que hi ha en les universitats i posar-lo en contacte amb el sector audiovisual, tant privat com públic».
En mateix sentit, Capilla ha subratllat que «el nombre d’estudiants que han pogut demostrar les seues capacitats tècniques, sent possibles candidats per a la incorporació quasi immediata al mercat laboral, ha augmentat exponencialment, superant els 80 convenis des de 2018».
Un aspecte en el qual coincideixen totes dues parts és que, tal com ha dit la presidenta «el talent i la creativitat per a buscar noves maneres de comunicar es troba entre l’alumnat de les universitats i els estudiants de l’era digital aporten molt a uns mitjans públics en funcionament i en constant renovació tecnològica i de continguts».
Segons Capilla, «la via de col·laboració entre universitat-empresa és un camí imprescindible per a avançar, de la mà, cap a un futur cada vegada més transmèdia, cap a aqueix espai que genera i al mateix temps demanda aquesta societat cada vegada més interconnectada».
El conveni, que té una vigència de quatre anys, també implica la cooperació en programes de formació i reciclatge de professionals membres de la CVMC i de les universitats, l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de la Corporació i les universitats, l’organització i execució d’activitats comunes, com seminaris, cursos, jornades i congressos, l’intercanvi de personal per temps limitat, la cooperació en programes de formació d’estudiants, la col·laboració en activitats de producció i difusió de programes o la promoció conjunta de la ciència i el coneixement, entre altres temes.