A través d’este treball, Estany explora com les tecnologies de visualització actuals i els nous modes de veure que estes produïxen configuren la nostra percepció de la realitat mateix

Aquest dissabte, 11 de maig, va quedar inaugurada a la sala Melchor Zapata de Benicàssim l’exposició “Del qual passa a fora” de Erik Estany Tigerstöm, una reflexió sobre com veiem el món hui dia. A través d’este treball, Estany explora com les tecnologies de visualització actuals i els nous modes de veure que estes produïxen configuren la nostra percepció de la realitat mateixa.

Erik Estany Tigerström, utilitza la fotografia com una ferramenta per a pensar en el propi mig fotogràfic i en la seua relació amb el llenguatge. El seu treball reflexiona sobre l’agència de les imatges en l’actualitat, l’estructura ideològica de la tecnologia per on operen estes imatges, i les implicacions de la seua centralitat en les nostres vides. Ha participat en diverses exposicions col·lectives de mostres i festivals, com el Festival de Fotografia Emergent Photogenic (2019), el Festival Transfronterer de Fotografia Fotolimo (2020), o la Mostra Art Photo BCN (2020).

El dia de la inauguració, s’ha gaudit, igual que el divendres 24 de maig a les 19.00 h es podrà gaudir de visites comentades amb el propi artista. La mostra artística de Erik Estany Tigerstöm estarà disponible fins al 23 de juny en les instal·lacions de la sala Melchor Zapata, oberta els dijous, divendres i diumenge de 18.00 h a 21.00 h i dissabtes d’11.00 h a 14.00 h.

Esta exposició s’emmarca dins del festival Imàginaria, Festival de Fotografia de Castelló organitzat per la Universitat Jaume I que enguany celebra la seua 22a edició. Són 8 les representacions artístiques les que componen la nova edició del festival, disponibles des d’inicis d’este mes de maig fins a finals de juny, en diferents ubicacions de la província de Castelló. “Grande padre” de l’artista Camila de Maffei, “El Santo Cristo Iberico” de Koldo Chamorro, “Presencie & Rural Kids” de Virgínia Vilacisla, “Órbita W” de Luciana Demichelis, “I’ll bet the devil my head” de Carlos Alba, “Piedra Sobre Piedra” d’Irene Zottola i “La plenitud en le origen 365°” d’Eugenio Recuenco (disponible des de finals de maig fins a mitjan setembre).

En l’agenda d’exposicions d’este mes de maig cal destacar l’exposició “A sojorn” en Villa Elisa de l’artista Edu Comelles disponible fins al diumenge 30 de juny. El diumenge 19 de maig i dissabte 15 de juny, a les 12.00 h, es podrà gaudir d’una visita sonora al costat de l’artista. L’horari per a visitar l’exposició és divendres, de 18 a 21 h,  dissabtes, d’11 a 14 h i de 18 a 21 h i diumenges, d’11 a 14 h.

D’altra banda, a la Sala Escena, es pot visitar fins al 19 de maig l’exposició Honestidad con lo real, de l’alumnat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València. L’horari en el qual es pot gaudir de la mostra artística és de dijous a diumenge de 18.00 h a 12.00 h.