El museu convida a descobrir el seu canal de vídeo
L’IVAM continua obert de manera virtual a través de la seua oferta en línia. Després del tancament de les portes del museu divendres passat 13 de març i, mentre dure la situació de confinament que marquen les autoritats amb motiu del COVID-19 i que obliguen a mantindre’l sense activitat pública, l’Institut Valencià d’Art Modern ha implementat els seus continguts en línia.
Des de la seua pàgina web i les seues xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram i Youtube) l’IVAM ofereix jugar amb els amants de l’art des de casa. Per a fer-ho, ha llançat un concurs en Instagram relacionat amb l’exposició ‘Contracultura’ en el qual els seus seguidors poden guanyar un carnet de soci del museu, un catàleg editat pel museu i un dinar per a dues persones al seu restaurant, una vegada torne a obrir les seues portes.
A més, les exposicions disposades a les diferents sales que no es poden visitar, ateses les circumstàncies, es poden gaudir gràcies a les galeries de fotos que s’aniran pujant a la xarxa, així com els vídeos en què els mateixos comissaris expliquen el seu contingut.
Així, en aquests moments podem conéixer de manera virtual les 6 exposicions que allotja el museu a porta tancada: les dedicades a Orientalismes, Miquel Navarro, Julio González, Temps convulsos, la Contracultura valenciana i Ignasi Pinazo.
El passeig per les galeries ens mostra obres de la col·lecció pròpia del museu o peces portades a València de manera temporal des dels principals museus del món, comentades pel director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, el subdirector de Col·lecció Sergio Rubira, l’artista Miquel Navarro o els comissaris Rogelio López Cuenca, Alberto Mira, Javier Pérez Rojas, Josep Salvador, Irene Bonilla o María Jesús Folch.
La visita a les xarxes socials i el canal de vídeos del museu (consultar ací) ens descobreix obres i autors, valencians i internacionals, de primer ordre del panorama artístic modern i contemporani, però també ens acosta les seues activitats per a tots els públics.
L’arxiu de conferències i seminaris en línia disposa de desenes d’intervencions de pensadors i creadors tan diversos com Annette Meessager, Élisabeth Lebovici, Griselda Pollock, Marta Gili, Zineb Sedira, Frances Morris o Santiago Auserón entre d’altres.
A més l’#IVAMdesdecasa també dedica espai i temps per als més xicotets, amb tallers d’educació que ha desenvolupat el museu i que ara es troben a la disposició de pares i educadors en els seus diferents canals en línia.