L’alcaldessa i Escuder posen en valor els recursos patrimonials i naturals com la nova Ruta de la Ceràmica i les tres platges
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Turisme, Pilar Escuder, han presentat en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid la proposta turística Castelló per a sentir-la, que aglutina el SOM (Summer of Music) Festival i la nova Ruta de la Ceràmica després de la inclusió de la ciutat en la Ruta Europea de la Ceràmica, a més de la posada en valor de les platges (Serradal, Gurugú i Pinar) com a entorns naturals per a gaudir tot l’any.
“Castelló és una ciutat d’experiències, amb recursos per a sentir-la i gaudir-la tot l’any i amb un gran valor patrimonial i natural”, ha assegurat l’alcaldessa. “Treballem per a potenciar els atractius turístics, donant a conéixer el nostre patrimoni i donant suport a iniciatives com les grans cites musicals que contribueixen a dinamitzar la ciutat”, ha explicat Marco.
Respecte al SOM Festival, l’alcaldessa ha anunciat en Fitur la tercera confirmació del cartell, que és el concert de El Barrio el pròxim 19 d’agost a les 22.00 hores, en el qual presentarà el seu últim disc, El Danzar de las Mariposas. Prèviament ja s’havia confirmat la participació de Manuel Carrasco, el 22 de juliol, en el qual serà l’únic concert del cantant en la Comunitat Valenciana; i la del monologuista Juan Amodeo, el 18 d’agost.
El SOM Festival és un cicle de més de deu concerts que posicionarà a Castelló dins del mapa de les grans ciutats musicals, i es durà a terme durant els mesos de juliol i agost en el Varadero del Real Club Nàutic Castelló. “Castelló manté la seua aposta per les grans cites musicals i aquest estiu col·laborarà amb el nou festival que acull el Grau. Aquest nou cicle, a més, servirà com a plataforma per als artistes locals. Recolzem així una iniciativa que contribuirà a dinamitzar la ciutat i a ampliar l’oferta turística i d’oci, complint amb totes les mesures de seguretat davant la covid”, ha destacat Marco.
En el marc de Castelló per a sentir-la, la regidora de Turisme ha donat a conéixer la nova Ruta de la Ceràmica. Una proposta “dissenyada després de l’adhesió de Castelló en la Ruta Europea de la Ceràmica, sent la primera ciutat espanyola a sumar-se a aquesta xarxa que posa en valor la riquesa del patrimoni ceràmic”, ha indicat.
La ruta, segons ha detallat Escuder, proposa un itinerari amb 15 punts que visitar: parc Ribalta, Casa de les Cigonyes de la plaça de la Independència, edifici de Correus, Casa de les Quatre Cantonades al carrer Enmig, Església de la Puríssima Sang, decoració del ficus de la plaça Mª Agustina, Casa dels Caragols, carreró del Ecce-Homo, plaça Na Violant, Fàbrica Diago del carrer Maestro Arrieta, al·legoria de la ceràmica i del treball del carrer Asensi, el Palau de la Festa, les parades del Tram, l’àgora de l’UJI o el joc de l’Oca de la plaça Hort dels Corders.
Tota l’oferta de la nova Ruta de la Ceràmica es pot consultar en la web de turisme de l’Ajuntament (www.castellonturismo.com) i aquesta mateixa setmana han començat ja les visites guiades.
D’altra banda, en la Fira Internacional de Turisme s’han destacat les platges del Grau com a entorns naturals de gran valor per a gaudir al llarg de tot l’any. En este sentit, s’ha posat l’accent en el Serradal i la protecció de la seua biodiversitat després de la declaració, en 2019, com a microreserva de flora per a protegir l’únic sistema dunar de Castelló; a més de la sol·licitud perquè entre a formar part de la xarxa de platges sense fum. També s’han abordat els cicles de novel·la històrica i de compte contes que s’organitzen a l’estiu a les platges, així com la resta de serveis que s’ofereixen també en el Gurugú i el Pinar, entre ells el pàrquing d’autocaravanes.