Benicàssim celebrarà aquest diumenge 9 de febrer la festivitat de la seua patrona, santa Àgueda, amb la tradicional romeria i un dinar popular

Els actes començaran a les 9 del matí amb la missa en l’església de Sant Tomàs, i després d’això es repartiran els mocadors commemoratius i s’iniciarà l’ascens a l’ermita de Santa Àgueda. La romeria comptarà amb l’assistència de la reina infantil, Marina Pauner, i les dames Mara Marqués, Andrea Nebot, Paula Bellido, Irene Andrés, Júlia Tafalla, Elena Barbeito i Natalia Rodríguez, així com la corporació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Susana Marqués. Com ha indicat el regidor de Festes, Arturo Martí, “diumenge que ve els veïns de Benicàssim rememorarem, un any més, una dels costums més arrelats del municipi, com és la romeria a Santa Àgueda”.
Al seu pas pel carrer Santa Àgueda, els assistents podran degustar moscatell i coca malfeta, i després començarà l’ascens d’uns tres quilòmetres de distància fins a l’ermita, ubicada a la partida Jovellús. A les 12 hores s’oficiarà una missa campera en homenatge a la patrona i després dels actes religiosos i l’esmorzar popular, començarà el descens fins al nucli urbà de Benicàssim.
Com en anys anteriors, l’Ajuntament de Benicàssim ha disposat un servei de transport adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda que vullguen acudir a la romeria. A les 9.30 hores el servei adaptat ascendirà fins a l’ermita de Santa Àgueda per a portar els usuaris que sol·liciten in situ el servei i en acabar la missa es realitzarà el viatge de baixada.
I una vegada conclosa la romeria, la jornada festiva continuarà amb un dinar popular. L’olleta de la Plana que el temporal va obligar a suspendre durant la setmana de festes en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda es va posposar per a diumenge que ve i, com ha explicat Arturo Martí, el repartiment s’iniciarà entorn de les 13.30 hores al bulevard, vora el pont de Ferro, en la zona on estava ubicada l’envelat durant les festes.
Finalment, sent també santa Àgueda la patrona de les mestresses, l’Associació de Dones de Casa de Benicàssim celebrarà aquest dissabte 8 de febrer la festivitat de la seua patrona amb un dinar de germanor entre les associades.