El període expositiu 2024 a Benicàssim ja està en marxa de la mà del treball audiovisual de Marta Negre a la sala expositiva de Melchor Zapata, i l’obra del castellonenc, Santiago Gil, a la Sala Escena. “A Benicàssim comencem l’any amb art, apostem per una agenda que permeta la convergència de diferents disciplines artístiques en una programació que es desenvolupa al llarg de l’any, apostant per uns estàndards de qualitat òptima independentment que els artistes siguen professionals o amateurs”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués

“Les sales expositives de Benicàssim van atraure en 2023 prop de 12.000 visitants entre les sales Melchor Zapata, la sala Escena i Vila Elisa. Des de l’Ajuntament apostem per una completa agenda expositiva com a aposta pel plaer de gaudir de l’art i que es complementa com a revulsiu cultural i econòmic”, ha destacat la regidor de Cultura, Rosa María Gil,  sobre les exposicions que van començar este mes de gener a Benicàssim i donen el tret d’eixida al període expositiu de 2024.

El Melchor Zapata, acollirà des del 12 de gener al 25 de febrer l’exposició Just a Reflection, l’últim treballe e audiovisual de l’artista Marta Negre, una invitació a pensar en la identitat contemporània, si exponent de digitalització i les relacions de representació entre realitat, virtualitat i ficció. L’artista, ha centrat el seu treball  en l’experimentació visual articulats des de la reflexió, i a vegades no exempts d’humor, partixen de lectures d’assajos contemporanis i en USVAN21 Nova York, CCCB, MAC Mataró, Bòlit Girona, IVAM, CCCC, MuVIM, Galeria Luis Adelantado, Les Cigarreras i Filmoteca, entre altres.

A més, del 12 de gener a l’11 de febrer, la Sala Escena tindrà com a protagonista les aquarel·les de Santiago Gil amb les exposició sobre El Salvatge i el moviment. L’artista fa una retrospectiva en la qual combina la força de la naturalesa animal amb la bellesa del moviment artístic. Gil, artista autodidacta, ha destacat des de jove en la seua afició pel dibuix i la pintura, qualitat que li ha permés guanyar diversos premis locals i provincials entre el qual es troba el guanyador del premi de pintura ràpida de la Belle Époque de Benicàssim 2023. La seua mare li va inculcar la seua passió per l’art, s’ha interessat per la sobres de Caravaggio, Monet, Sorolla, especialment en el seu maneig de les llums i les ombres, va conéixer posteriorment aquarel·listes com Álvaro Castagnet, Eudes Correia o Joseph Zbukvic, els treballs de les quals han influït en la seua obra.