El municipi ha commemorat el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb una sèrie d’accions conjuminant comerç, art i esport

La jornada ha començat amb l’acció emmarcada en la campanya Tots els 25 són 25 de novembre “dirigida a la sensibilització social, per a prendre consciència de la xacra que suposa la violència exercida contra la dona i els seus fills i per a llançar un missatge a totes les víctimes que no estan soles”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha afegit que “mes a mes des del 2017 Benicàssim mostra el seu compromís per l’erradicació de conductes de violència cap a les dones i els seus fills, per avançar cap a una societat més compromesa amb la igualtat i sobretot, el nostre esforç per promoure polítiques que garantisquen la continuïtat de les accions dirigides a l’eliminació de conductes discriminatòries mitjançant el reforç dels programes de prevenció i de lluita contra la violència de gènere”.
Per a aquest mes, la campanya s’ha traslladat al mercat setmanal amb el repartiment d’unes borses commemoratives. Les escoles infantils municipals també participen de manera activa declarant-se punts segurs contra la violència i arribat el migdia, la plaça Constitució ha acollit l’acte institucional amb la lectura del manifest i que ha comptat amb la participació del teixit associatiu local. La regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla, ha ratificat “el nostre compromís amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i recordem la necessitat de continuar avançant en el seu desenvolupament”.
A la vesprada, l’esport serà present en la programació de la mà de l’exhibició a càrrec del Club de Gimnàstica Artística Benicàssim en el poliesportiu municipal a les 18.30 hores i la Casa de la Cultura acollirà una xarrada en directe a través d’internet sobre violència de gènere, de les artistes Art Al Quadrat amb el Museu Picasso. A les 19.00 hores i en el Centre Cultural Melchor Zapata tindrà lloc la inauguració de ‘De cors, danses i desmemòria’ d’Art al Quadrat.
A més de les activitats programades per a aquest dijous, dins de la programació pel 25N, la Sala Escena continua acollint l’exposició “Per Bruixa” d’Ana Beltrán Porcar, la rotonda de la Clau d’Europa i el Pont de Ferro estan il·luminats del color lila commemoratiu de la lluita contra la violència de gènere, a més del bancs situats en zones de calistenia, pintats de color lila i en els quals es pot llegir el missatge ‘No t’assegues a esperar. Contra la violència de gènere ACTUA, 016.
Finalment, el Casal Jove participarà de manera activa en la programació d’Igualtat amb teatre i un concurs de Kahoot, entre altres activitats durant l’últim cap de setmana de novembre.