L’alcaldessa recalca que és una infraestructura “prioritària” per al govern que generarà un espai cultural i educatiu de referència

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit hui amb el director del Conservatori Professional de Música Mestre Tárrega, Antonio Rodríguez; la directora del Conservatori Professional de Dansa, Susana Rodrigo; el director del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí, Vicent Campos; i el director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD), Miguel Monar. Marco els ha traslladat l’acord aconseguit entre l’Ajuntament i la Generalitat per al nou espai de la música i de les arts escèniques, recalcant que es tracta d’una infraestructura “prioritària per a aquest equip de govern, que permetrà atendre una reivindicació històrica i farà possible que Castelló compte amb un espai cultural i educatiu emblemàtic i de referència”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha donat la instrucció al regidor d’Urbanisme, José Luis López, present també en la reunió, que des del seu departament es done la màxima celeritat a tota la tramitació administrativa una vegada se signe el protocol de col·laboració per a impulsar el projecte que s’abordarà pròximament entre l’Ajuntament, Presidència de la Generalitat i les conselleries implicades; la d’Educació i la d’Innovació i Universitats.

Marco ha volgut amb aquesta reunió que els directors dels conservatoris conegueren de primera mà els avanços en les gestions perquè Castelló compte amb aquest espai de la música, com així es va comprometre que seria en la reunió mantinguda amb ells el mes de febrer passat, quan ja els va traslladar el compromís ferm del govern municipal d’impulsar aquest projecte.

L’alcaldessa ha explicat que, com ja va avançar ahir després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha volgut anar més enllà i millorar el projecte inicial. Amb aquest objectiu es promou una infraestructura que aglutine l’activitat musical formativa i reglada de la ciutat, i incorpore també altres vessants de la música tradicional i popular. Entre elles, segons ha detallat Marco, espais per a la Banda Municipal de Música i escoles i col·lectius relacionats amb la música i la cultura popular. D’aqueixa manera, ha apuntat Marco, “es donaria impuls i suport a la música i a les arts escèniques d’una forma més global i integradora, generant un espai educatiu i cultural en el qual es puguen propiciar sinergies entre les diferents activitats de l’àmbit professional, formatiu i reglat, i de l’àmbit de la cultura popular arrelada a la ciutat”.

Els directors dels conservatoris, per part seua, han agraït l’impuls al projecte que s’ha donat des de l’Ajuntament i la Generalitat i han demanat màxima celeritat perquè siga una realitat al més prompte possible. A més, han recordat també la necessitat que s’aborde en un futur la rehabilitació de l’edifici on ara estan situats per a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD).