Contes iBolquers, Contes i Sons, Un viatge pel món dels contes i una nit a la biblioteca com a activitats destacades per als més xicotets de la casa per diferents franges d’edat

A partir d’aquesta setmana els xicotets de la casa poden apuntar-se a les activitats d’animació lectora organitzades per l’Ajuntament de Benicàssim en un any molt especial, ja que la Biblioteca Municipal de la ciutat compleix aquest 2023, 40 anys des de la seua inauguració. El programa compta amb diferents activitats per franges d’edat infantil que es completen amb el Club de Lectura per a adults tots els últims dimarts de cada mes. “Des de l’Ajuntament de Benicàssim continuem impulsant els programes d’animació lectora, que cada any compten amb més interés, ens alegra poder contribuir en els múltiples beneficis que té, ja que la lectura ajuda els xiquets i a les xiquetes a desenvolupar el seu llenguatge, millorar la imaginació i la creativitat i augmentar la concentració, entre altres beneficis”, has destacat la regidora responsable de l’àrea de Cultura, Rosa María Gil.
D’una banda, Contes i sons és una activitat dirigida a xiquets de 2 i 3 anys en dues sessions cadascuna de 45 minuts. Aquesta activitat està enfocada a treballar en onomatopeies, sons i animals, de mitjans de transport, etc. Per mitjà de jocs i cançons i són l’element principal que sempre serà el conte. Contes i sons es durà a terme del 24 d’abril al 5 de maig tots els dilluns a les 17,30 hores els xiquets i xiquetes de 2 anys i a les 18,30 els de 3 anys.
Per un altre, Contes i bolquers és una proposta per a bebés de 9 a 23 mesos també en dues sessions diferents de mitja hora, una per als bebés de 10 a 14 mesos i a continuació, una per als de 16 a 23 mesos. Es pretén estimular al bebé cap a la paraula, tant oral com escrita amb l’ajuda de l’adult. Es crea un espai interactiu i d’afecte en el qual el llibre, en els primers moments de contacte siga un joguet, però també un transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions. És una activitat en la qual participen els pares per a ajudar a desenvolupar en el xiquet l’escolta atenta i l’atenció, la seua percepció visual, tàctil i sonora i, alhora, s’ofereix als pares o tutors activitats que poden realitzar amb ells a casa. Aquesta segona activitat ser realitzarà els dimarts des del 24 d’abril fins al 30 de maig.
A més, compta amb l’activitat d’Un viatje pel món dels contes que serà tots els dimecres del 26 d’abril al 31 de maig, a les 17.30 per a xiquetes i xiquets de 4 i 5 anys i a les 18,30 hores de 6 a 7 anys. Aquesta activitat pretén ensenyar les possibilitats que té la biblioteca. Mitjançant la narració de contes i la lectura la convertim en un lloc màgic on passen moltes aventures fantàstiques en les quals es convida als xiquets i xiquetes a jugar amb les paraules, a riure i a crear amb els llibres, concretament en aquesta activitat es presenta la biblioteca com una agència de viatges en la qual tots els participants podran viatjar pel món cada dia. Coneixeran tipus de llibres i llocs recòndits on es desenvoluparan la imaginació i la creativitat.
Finalment, Una nit a la biblioteca, una activitat que cada vegada compta amb més adeptes ja que els xiquets i xiquetes de 3r i 4t de primaria gaudeixen d’una nit màgica dins de la Biblioteca Municipal que enguany es realitzarà el 12 de maig. Descobreixen per ells mateixos què passa a la biblioteca una vegada s’apaguen les llums i es tanca la porta, una aventura amb personatges que ixen dels llibres. Així doncs, els tres animadors i els participants compartiran una vetlada de jocs. contes i altres activitats amb el llibre i la màgia com a centre de tot.