El municipi és el quart destí de la Comunitat, després de Benidorm, València i Gandia que aconsegueix aquesta condició amb el nou marc legal

Benicàssim ha rebut el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, després de la seua publicació oficial aquest dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha fet lliurament de la condició de destinació turística a l’alcaldessa, Susana Marqués, i a la regidora de Turisme, Cristina Fernández, en un acte celebrat en el saló de plens de l’Ajuntament de Benicàssim.
Benicàssim es el primer de la província de Castelló i el quart destí de la Comunitat Valenciana, després de Benidorm, València i Gandia, que ha complit la nova mètrica del model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació en la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic, el Decret 5/2020 que regula aquesta figura.
L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha volgut agrair aquest distintiu, que “suposa un reconeixement a l’esforç realitzat, buscant l’excel·lència en totes i cadascuna de les nostres accions de govern, treballant en la posada al dia del municipi i de la seua oferta turística, la qual cosa ens ha permés experimentar un notable progrés a la nostra ciutat en els últims anys”.
Per a Susana Marqués “Benicàssim s’ha consolidat com a destí d’excel·lència, després d’un creixement i desenvolupament gradual, però constant, i enfocat a un model de destinació turística intel·ligent”.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme ha volgut donar les gràcies a l’esforç del municipi de Benicàssim, de l’Ajuntament i del sector “per defensar una posició, una manera de ser i d’estar en el món, d’entendre la societat, el territori i la seua economia”. Per a Colomer es tracta de “un esforç col·lectiu extraordinari”, ha afegit. De la mateixa manera, ha volgut ressaltar que “Benicàssim ha entrat en el moment de la màxima exigència, és un mèrit absolut de la ciutat”.
En aquest context, Colomer ha volgut posar l’accent que “Benicàssim és el primer destí de la província de Castelló a obtindre aquest reconeixement”. “Els valors que hui reconeixem – ha continuat – seran els millors salconduits i la millor vacuna per a afrontar el món post-covid”.
Durant la seua intervenció, Colomer ha manifestat que “la definició de municipi turístic no és només un còmput aritmètic, que mesura nombre de visitants, de residents, de places hoteleres, etc.”, sinó que el més important és la seua part qualitativa, que “marca un compromís i un full de ruta per a guanyar el futur d’acord amb un model de destinació turística”, ha asseverat.
Destacar que entre les principals iniciatives que han permés a Benicàssim aconseguir aquest distintiu es troben el seu Pla Estratègic, la seua aposta per la sostenibilitat, el tema de la formació turística, la promoció dels seus recursos de primer ordre, com els festivals de música; així com la seua orientació per a ser Destinació Turística Intel·ligent i la seua aposta per la qualitat, per l’accessibilitat, l’hospitalitat i la seua lluita contra l’intrusisme.