L’acte central tindrà lloc en la plaça Constitució i comptarà amb la col·laboració de les associacions de Benicàssim

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria d’Igualtat, ja té tancada la programació amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de la Dona, “i en la qual volem fer partícips a tota la societat en aquesta lluita que és de tots i totes”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.
La regidora responsable de l’àrea, Vanessa Batalla, ha sigut l’encarregada de desgranar el programa que començarà el dijous 24 de novembre amb la conferència “la regulació legal i la realitat social de la violència de gènere”, impartida per la professora de Dret Constitucional de l’UJI, Asunción Ventura i, amb accés lliure, tindrà lloc en el Centre de Formació i Ocupació Josep Barberà i Ceprià.
Per al divendres 25, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el ple aprovarà una declaració institucional que inclou el manifest de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i que es llegirà en l’acte central que tindrà lloc a partir de les 18.30 hores en la Plaça de la Constitució. L’acte homenatge a les víctimes de la violència de gènere compta amb la col·laboració de les associacions locals Ventolera, Dones Demòcrates i Mestresses de casa. “L’activitat també s’emmarca en la campanya ‘Tots els 25 són 25 de novembre’ a través de la qual cada mes duem a terme accions en les quals impliquem la societat de Benicàssim perquè prenga consciència d’aquesta lluita contra la violència de gènere”, ha afegit Batalla.
A les 19.30 hores la programació es traslladarà al Teatre Municipal Francisco Tárrega amb la representació de l’obra Mamushka, (entrades a la venda en https://benicassimcultura.es/). María Alarcón li posa cos i ànima a un viatge per l’univers femení, escrit per Claudia A. Morales i dirigit per Sara Escudero.
La programació per al divendres 25 també inclou activitats dirigides a sensibilitzar contra la violència de gènere i que sota el títol “Grita NO a la violència de gènere” es desenvoluparan en el Casal Jove de 17.00 a 21.00 hores.
Finalment, el Centre de Municipal de Formació Per a Adults (FPA) durà a terme la confecció del mural “Alça el vol coeducant 25-N” en memòria de les víctimes de violència i que quedarà exposat en l’espai educatiu.