La Regidoria de Cultura reuneix dissabte a la plaça Fadrell a les cinc associacions musicals de la ciutat amb més de 300 músics

Castelló celebra la festivitat de Santa Cecília aquest dissabte 19 de novembre amb un gran concert a les 10.00 hores a la plaça Fadrell on confluiran les cinc associacions musicals de la ciutat. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha organitzat una actuació conjunta de la Unió Musical Castellonenca, la Unió Musical del Grau, l’Associació Musical Castàlia, l’Associació Cultural Banda UJI i la Unió Musical Sant Josep de Calasanz, on retran homenatge a la patrona de la música amb una sessió matinal per a la qual han elaborat un programa propi de cada entitat i tres peces que s’interpretaran conjuntament sota la batuta de diferents directors. Serà un concert obert a tota la ciutadanía amant de la música de banda.

La finalitat dels concerts, segons ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, és “a banda de celebrar el dia de la patrona dels músics, oferir un concert en el qual es demostre la qualitat de la música que produeixen totes les formacions de Castelló”. Des de l’Ajuntament es vol mostrar al públic el bon estat de salut de què gaudeixen les diferents formacions, que treballen intensament per fer gala d’una de les senyes d’identitat del País Valencià com ho són les bandes de música. “Aquesta Regidoria considera que cal potenciar les bandes de música i qualsevol altra formació que treballe per difondre la nostra música i les nostres tradicions tant a la nostra ciutat com a qualsevol territori”, ha assenyalat la regidora.

Serà un concert d’estrena per a l’Associació Musical Banda UJI, que interpretarà ‘El último suspiro’, de Sergio Holguin; mentre que la Unió Musical Castellonenca presentarà ‘Latin Gold’, amb arranjaments de Paul Lavender; la Unió Musical Sant Josep de Calasanz, ‘Xàbia’, de Salvador Salvá; la Unió Musical Castàlia, ‘Cielo Andaluz’, de Pascual Marquina; i la Unió Musical del Grau tocarà ‘Juanito el Jarri’, d’Ignacio Sánchez Navarro. Conjuntament, sonarà ‘Tabal i Saragüells’, de Mario Roig Vilai; ‘Conqueridors’, de Carlos Perales Martínez; i ‘Als-Berebers’, de JR Vilaplana.