Picasso continuarà un mes més com a inquilí en Villa Elisa de Benicàssim

El palauet municipal allarga fins al 27 de setembre l’exposició El Taller de la Californie, coorganitzada per la Fundació Bancaixa i l’Ajuntament de Benicàssim. La mostra reuneix l’obra gràfica realitzada pel pintor en la seua vila de la Californie amb el propi entorn domèstic i professional de l’artista en la seua mansió de Cannes com a font d’inspiració. L’exposició permet recrear el taller en el qual va treballar Picasso des de 1955 fins a 1960, una època considerada com una de les més felices de la seua vida i en la qual va conviure amb Jacqueline Roque.
Des de la seua inauguració el passat 6 d’agost, 3.700 persones s’han acostat a Villa Elisa a gaudir dels 40 dibuixos realitzats per Pablo Picasso en el seu taller a la ciutat de Cannes, així com de la projecció de fotografies del pintor i el seu espai creatiu, realitzades pels fotògrafs Edward Quinn i Lee Miller de la Californie, al costat d’escrits de l’artista que daten dels seus cinc anys d’estada en la vila francesa.
Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “una mitjana de 170 persones diàries testifica per què El Taller de la Californie, de Pablo Picasso, havia d’inaugurar la sala d’exposicions de Villa Elisa”. El singular marc arquitectònic de Villa Elisa recorda a la Villa de la Californie, construïda cap a 1920, i el seu espai, la seua llum i la Belle Époque, són elements compartits amb el palauet municipal situat en el passeig Pilar Coloma. La primer edil ha afegit que “estem molt satisfets per l’acceptació i resposta del públic i des de l’ajuntament continuarem apostant perquè Benicàssim continue sent l’epicentre cultural de la Província”.
Quant a l’horari de l’exposició, fins al pròxim 13 de setembre es podrà visitar El Taller de la Californie de dilluns a diumenge de 18 a 21 hores. I del 14 al 27 de setembre, l’obertura serà els divendres, dissabtes i diumenges de 17.30 a 20.30 hores. L’entrada és lliure, amb aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat sanitària requerides.