Els premis als participants de la Coqueta van ser per a: Carnisseria del Gall el primer, per al Forn de Sant Antoni el segon, Forn Melé i Cinema Bayer, el tercer

La jornada de diumenge 21 va tancar el calendari festiu a Benicàssim en honor a sant Antoni Abat i Santa Àgueda amb un correfocs de la mà dels Deus del Foc de Benicàssim i un castell de focs com a colofó. Durant la setmana l’alta participació, convivència i germanor han destacat en estos deu dies on els benicassuts s’han bolcat amb les festes de manera exemplar. El teixit associatiu i l’empresarial de la ciutat s’han implicat al màxim en estos dies en què s’honren tradicions i arrels”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

“Prop d’un centenar d’activitats han completat la setmana festiva on no han faltat el tradicional trasllat de l’estendard de sant Antoni Abat, el repartiment de la coqueta, les fogueres i els actes religiosos del dia del patró, o el Dia de les Paelles. L’Ajuntament ha treballat estes festes amb un dispositiu especial perquè tot transcórrega amb normalitat”, ha subratllat Marqués.

“Un total de 50 persones diàries han estat destinades a labors de seguretat, neteja i brigades, una xifra que s’ha multiplicat per 3 per al dispositiu especial del Dia de Paelles en el qual 150 professionals han vetlat per la posada a punt del municipi abans i després de les paelles i per la seguretat de tots els que malgrat les inclemències meteorològiques van decidir apostar per continuar gaudint del Dia de les Paelles”, ha indicat la regidor de Festes, Elena Llobell.

La vesprada d’ahir va transcórrer amb l’última tarde bous i el Festival de Dansa Oriental, en el Teatre Municipal Francesc Tàrrega on en finalitzar es van entregar els reconeixements de “La Coqueta”, on s’atorgaran els diplomes i els premis als participants, on el primer premi va ser per a Carnisseria del Gall, el segon per al Forn de Sant Antoni, Forn Melé i el tercer per a Cinema Bayer.

Marqués, ha subratllat a més la implicació de la regidor de festes, Elena Llobell, també ha agraït la seua labor a associacions i penyes, així com a la comissió, funcionaris, brigada municipal, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, equips sanitaris, especialment a Emma Tafalla i la seua Cort d’Honor, que han gaudit amb gran intensitat de les tradicions de Benicàssim.