L’alcaldessa destaca el treball de la Fundació en el foment del talent i en la promoció de les festes internacionals

L’ alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat del president i el vicepresident de la Fundació Moros d’Alqueria, Leandre Escamilla i Ernesto Tarragón, respectivament, i amb la presència del regidor de Festes, Omar Braina, han donat a conéixer als guanyadors dels XII Premis Moros d’Alqueria. Així, en aquesta edició, el Premi Cultura i Festes Moros d’Alqueria-Ciutat de Castelló és per a la festa del Desembarcament de la Vila Joiosa; el Premi de Gastronomia ‘Adrián Segura’, per a Victor Ramírez Rubio; i el Premi de Música per a instrument de banda, per a Diego Parra Borja.

Marco ha donat l’enhorabona als premiats i ha agraït a Moros d’Alqueria “la seua labor amb la convocatòria d’aquests premis, que contribueixen a difondre i potenciar el talent i el reconeixement en tres àmbits com són la gastronomia, la música i les festes de reconegut prestigi internacional”. “Són uns premis que posen en valor el treball de gent jove i els permeten fer un pas més en la seua formació a través de les beques, al mateix temps que reconeixen la importància i el valor de festes, festivals i esdeveniments que són referència a nivell internacional”, ha destacat l’alcaldessa. Així mateix, ha ressaltat “la dedicació de Moros d’Alqueria a donar a conéixer el valor i l’interés turístic internacional de Castelló i de les festes fundacionals per tot el món”.

Després de la presentació per part del vicepresident de la Fundació Moros d’Alqueria, d’uns premis que “porten dècades reconeixent el treball i fomentant el talent dels més joves en matèria de gastronomia i de música, a més de promocionant festes d’interés internacional”, el president de la Fundació, ha procedit a donar a conéixer als premiats d’aquesta edició, agraint “l’esforç i la dedicació” de tots i totes les participants.

El Premi de Gastronomia ‘Adrián Segura’, distingeix a un estudiant de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Castelló i comporta una beca de 3.000 euros per a estudis de postgrau. El guanyador d’enguany és Victor Ramírez Rubio, amb una elaboració de ximo desconstruit, caneló de sépia i ‘carajillo’. El jove està cursant Grau Superior en Direcció de Cuina i ha treballat en cuines de diversos restaurants, incloses unes pràctiques Erasmus a Itàlia.

El Premi de Música per a Instruments de Banda, distingeix a un estudiant del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló i comporta una beca de 3.000 euros per a estudis de postgrau. El guanyador és Diego Parra Borja. És alumne de 3r del Grau Superior d’Interpretació d’Oboé i ja té centre d’estudis triat per a aprofitar la beca: l’Hochschule für Musik und Theater, on cursarà un màster amb el mestre d’oboé Gregor Witt.

El Premi Cultura i Festes Moros d’Alqueria-Ciutat de Castelló està destinat a premiar les festes o entitats de reconegut prestigi internacional. S’atorga conjuntament amb l’Ajuntament de Castelló i enguany es distingeix la festa del Desembarcament de la Vila Joiosa. Una festa d’interés turístic internacional i de reconegut prestigi en l’àmbit de les festes de moros i cristians. En altres edicions s’han distingit festes com: el Sexenni de Morella, la Festa de les Llums (Lió), el Carnestoltes de Notting Hill (el Regne Unit), la Festa Viatgem Medieval de Santa María dona Feira (Portugal), el Carnestoltes de Niça (França), les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, els Sanfermins de Pamplona, el Carnestoltes de Barranquilla (Colòmbia), l’Oktoberfest de Munic (Alemanya) o el Carnestoltes de Venècia (Itàlia).