Marco manté una reunió amb l’alcalde de la ciutat nipona i li trasllada el treball amb Europa, i en matèria turística i esportiva

Castelló i Ube City estrenyen els seus vincles i exploren noves vies de col·laboració i d’intercanvi quan s’acaba de complir el tercer aniversari de la Declaració d’Agermanament entre totes dues ciutats, signat el 4 d’abril de 2019. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat dels regidors de Festes i Turisme, Omar Braina i Pilar Escuder, respectivament, ha mantingut aquesta setmana una reunió telemàtica amb el nou alcalde d’Ube, Keiji Shinozaki, i diversos membres del seu equip de govern. Una trobada, la primer amb el nou alcalde de la ciutat nipona, que ha servit per a posar sobre la taula les accions comunes entre totes dues ciutats, així com estudiar possibles noves propostes que contribuïsquen a reforçar l’intercanvi en matèria cultural, turística, esportiva, de gestió i de formació, entre altres.

“En el tercer aniversari de l’agermanament amb Ube City continuem reforçant els nostres vincles i avançant en la materialització de noves propostes que contribuïsquen a continuar estrenyent la relació de Castelló i el Japó”, ha assegurat l’alcaldessa. “En aquest context socioeconòmic, i després d’una pandèmia mundial com la que hem viscut, l’intercanvi d’experiències en matèria de gestió, de formació o d’altres vies com la turística, l’esportiva o la cultural, són importantíssimes per a eixir enfortits”, ha indicat.

En aquest sentit, durant la reunió s’han abordat aspectes com la manera d’afrontar la pandèmia i pal·liar els efectes socials i econòmics derivats de la mateixa en totes dues ciutats, així com, en el cas de Castelló, la importància de la gestió dels fons europeus i del nou Pla General, que estan permetent transformar la ciutat i generar noves oportunitats. Sobre aquest tema, s’ha posat l’accent que Castelló és referent nacional en captació i execució de fons europeus i que està impulsant en l’actualitat projectes per valor de 47,2 milions d’euros, mentre que de manera paral·lela s’estan fent els últims passos per a aprovar definitivament el Pla General.

En matèria turística, s’ha posat en valor l’esdeveniment Escala a Castelló, la cinquena edició de la qual ha batut rècord d’embarcacions participants i d’assistents, consolidant una cita única a Espanya de navilis històrics que des del 2018 ha aconseguit atraure a 273.000 visitants i ha situat a Castelló com a referent internacional. També s’ha destacat la Ruta Europea de la Ceràmica de la qual Castelló forma part i que ha servit de revulsiu turístic i de recurs didàctic, per a compartir a nivell internacional una part essencial d’identitat de Castelló. I s’ha aprofitat també la trobada per a posar en valor la gastronomia de totes dues ciutats i la importància de l’intercanvi en aquesta matèria per a potenciar el seu coneixement.

Quant a esports, s’ha destacat la rellevància d’esdeveniments com el Campionat Mundial d’Handbol Femení, del qual Castelló va ser seu i la va convertir en referent en l’esport d’elit femení; o la Marató bp, que és una altra de les competicions d’alt nivell que acull la ciutat any rere any.

A més, cal recordar que les ciutats de Castelló i Ube van segellar el seu vincle en 2019 amb un agermanament que va establir les bases d’un intercanvi institucional, cultural, social i econòmic amb fites com la celebració del XXI Fòrum España-Japó al novembre de 2019, a més d’altres iniciatives en matèria de formació o d’esports que s’han anat desenvolupant aquests anys.