L’Ajuntament presenta un projecte per a l’ampliació de les eines tecnològiques i la millora de la ciberseguretat

L’Ajuntament de Castelló ha presentat un projecte per a concórrer a la convocatòria de subvencions destinades a la Transformació Digital i Modernització de les Entitats Locals dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. D’aquesta manera, el consistori opta a una ajuda de 648.280,21 euros de fons europeus de recuperació Next Generation per a finançar al 100% el projecte presentat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que s’ha plantejat un projecte emmarcat en dos objectius. “Optem a aquest programa d’ajudes europees amb una proposta dirigida a millorar la dotació tecnològica de l’Ajuntament, d’una banda, i a millorar la ciberseguretat de les xarxes i sistemes d’informació, per un altre”, ha detallat la primera edila.

Marco ha explicat que amb aquest projecte es dóna resposta a dues necessitats actuals com són l’ampliació i millora de les eines tecnològiques que permeten ampliar la connectivitat digital i la mobilitat del personal públic (amb adquisició de nous dispositius), i la ciberseguretat. “Una actuació necessària per a actualitzar l’administració local davant els nous reptes tecnològics”, ha apuntat.

La finalitat de les subvencions és que les entitats locals efectuen inversions que milloren i modernitzen la seua pròpia organització mitjançant la incorporació de tecnologies de la informació i les comunicacions, la digitalització dels processos administratius i l’adaptació de la seua gestió a l’ús dels mitjans digitals. L’Ajuntament de Castelló opta així a una subvenció de prop de 650.000 euros per a l’adquisició d’eines tecnològiques d’alta productivitat per al personal municipal i la millora de la ciberseguretat.