L’Ajuntament participa en la primera assemblea de la xarxa com a soci i se suma a l’estratègia de promoció i col·laboració

L’Ajuntament de Castelló ha participat en la primera assemblea de la Xarxa de Ciutats AVE com a soci de ple dret, després de la seua adhesió a la mateixa en 2020. La presidenta del Patronat Municipal de Turisme i regidora delegada de l’àrea turística, Pilar Escuder, ha pres part en la reunió en representació del consistori, recalcant “la importància de formar part de la Xarxa de Ciutats AVE com a manera de posar en valor el producte turístic de Castelló i avançar en el posicionament turístic de la ciutat”.

En l’assemblea telemàtica es va donar la benvinguda tant a Castelló com a Figueres com nous socis, per la qual cosa la xarxa ja compta amb 33 destinacions turístiques adherides. Així mateix, es van abordar les accions conjuntes a impulsar durant el 2021, adaptades al context actual de pandèmia, supeditades a l’evolució de la situació epidemiològica de la covid-19 i centrades en la seua majoria en la promoció del turisme de proximitat.

En aquesta línia, es preveu la participació en accions de promoció nacionals i internacionals (fires, jornades o workshops, entre altres). A més, s’activarà una campanya a nivell nacional amb la venda d’experiències directament a través de la web de la xarxa (avexperience.es), impulsant escapades en destins de proximitat, amb major flexibilitat en les condicions de cancel·lació o canvi i per a les reserves que es puguen deixar per a última hora, ateses les limitacions de mobilitat geogràfica derivades de la pandèmia.

“L’entrada en la Xarxa de Ciutats AVE ens permetrà reforçar les nostres accions, donant a conéixer la marca de Castelló, que aglutina les set línies sobre les quals versa la nostra estratègia turística, que són gastronomia, naturalesa, experiències, congressos, benestar, festes i esports, a més d’esdeveniments consolidats i de referència en l’oferta turística de la ciutat com és Escala a Castelló”, ha detallat la regidora de Turisme.

Castelló inicia així la seua marxa en aquesta xarxa creada l’any 2005 per les ciutats i municipis que es connecten per mitjà de via fèrria utilitzant la infraestructura d’Alta Velocitat Espanyola i que compten amb una parada d’AVE o projecte per a tindre-la, generant sinergies que faciliten i propicien una col·laboració en matèria de desenvolupament i promoció turística.