Blanca Portillo, Sol Picó, Charo López, la música de Jeff Patton o l’exposició de l’IVAM al Belles Arts, entre les propostes del trimestre

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, acompanyada pel delegat de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, i el director artístic de l’EACC, Carles Àngel Saurí, han presentat la programació cultural per a la primavera de 2022 dels diferents espais de Cultura a la ciutat de Castelló de la Plana, com són el Teatre Principal, l’Auditori, l’EACC i el Museu de Belles Arts, així com del Palau de Congressos de Peníscola.

La secretària autonòmica Raquel Tamarit ha destacat que “després d’un hivern de rècords d’assistència als espais de Cultura de la Generalitat i d’abonaments del Teatre Principal de Castelló, iniciem la temporada de primavera amb unes programacions que atenen a allò que la ciutadania demana i que tan bona resposta està obtenint”.

Tamarit ha afegit que “tindre als escenaris de la ciutat de la Plana figures de renom com Blanca Portillo, Sol Picó, la música de Jeff Patton i les millors produccions de l’IVC com ‘La tempesta’, ‘El público’ i l’homenatge musical a Joan Fuster certifiquen propostes de gran qualitat per a aquest trimestre”. Tamarit també ha valorat “l’aposta per reforçar els enllaços entre les institucions culturals valencianes com és que l’IVAM farà una primera exposició ‘Art en terra erma, 1939-1959’ al Museu de Belles Arts de Castelló”.

Tamarit ha recordat que “aquest trimestre coincidirà amb el Dia Internacional dels Museus i durant la setmana del 18 de maig tant en l’EACC com en el Belles Arts farem una programació especial que comptarà amb conferències com les de Miguel del Pozo o el recital de Charo López”.

Per la seua banda, el delegat territorial de l’IVC a les comarques de Castelló, Alfonso Ribes, ha assegurat que “el treball de tot el nostre equip és garantir la qualitat de les propostes que es programen als diferents espais” i ha remarcat que “no ens dediquem a omplir els espais amb activitats, concerts i obres, sinó a dissenyar una programació cultural coherent i completa amb tot el que açò significa”. De cara al pròxim trimestre Ribes espera “mantindre la confiança del públic i el nombre d’abonats al Principal i Auditori” i ha volgut donar les gràcies “per la resposta que hem tingut durant aquests mesos”.

Els nous abonaments del Teatre Principal i l’Auditori de Castelló es posen a la venda aquest dimarts 15 de març.

L’EACC, nova etapa expositiva

L’Espai d’Art Contemporani de Castelló continuarà amb l’exposició de reivindicació i lluita feminista ‘L’arbre de la ràbia’. A final del mes de juny arribarà la primera proposta expositiva del nou director artístic de l’EACC, Carles Àngel Saurí, amb la mostra ‘El descrèdit de la realitat’ que parteix del text de Joan Fuster i que és una de les cites culturals organitzades per Cultura de la Generalitat amb motiu de les celebracions de l’Any Joan Fuster.

Teatre Principal de Castelló: 17 espectacles
El Principal de Castelló acollirà les millors peces teatrals de la temporada com l’exitosa ‘Silencio’ amb Blanca Portillo, ‘El diablo cojuelo’, ‘Cigarreras’ o ‘La muerte de un viajante’ amb Imanol Arias.

Les produccions de l’IVC com ‘La tempesta’ o l’espectacle de dansa ‘El público’, a més de Sol Picó i les produccions valencianes ‘Ai, Carmela’ o ‘La teua mà en la meua’ formen part de la programació d’aquest trimestre.

Auditori de Castelló: clàssica, jazz, flamenc i familiar

L’Auditori de Castelló comptarà amb vora 30 de concerts, amb propostes internacionals de primer nivell dins de la clàssica com ‘Attaca Quartet’, ‘David Oistrakh String Quartet’, l’orquestra de cambra de Viena o la mezzosoprano Nancy Fabiola. També es podrà gaudir de la proposta de teatre i música ‘El tocadiscos de Joan Fuster’ i d’un dels pianistes més brillants del jazz, Jef Patton.

Espectacles familiars com ‘Bob Marley for babies’ així com el cicle ‘Territori CS’ i ‘Un món de músiques’ oferiran propostes com el flamenc de Juan Cortés o la del compositor Nico Casal.

Museu de Belles Arts, primera col·laboració amb l’IVAM

El Museu de Belles Arts de Castelló acollirà l’exposició de l’IVAM ‘Art en terra erma, 1939-1959’, en la que serà la primera mostra que arribarà a Castelló de l’espai museístic d’art modern de referent al territori valencià. Altres exposicions seran ‘Històries d’una pandèmia’ o ‘Tresors amb història’.

Coincidint amb el dia internacional dels museus, el Belles Arts activarà una setmana d’activitats amb convidats com Charo López en un recital poètic o la conferència de Miguel del Pozo. El recinte museístic continuarà oferint diferents propostes familiars dirigides als menuts de casa com els exitosos tallers ‘Play Cube’ o ‘Baby Experience’

Palau de Congressos de Peníscola: teatre, cinema i activitats familiars

La primera temporada de programació estable del Palau de Congressos de Peníscola continua aquesta primavera amb propostes de teatre, cinema i activitats familiars.

Entre els grans noms destaca la presència de Rafa Álvarez ‘El Brujo’ amb ‘El Lazarillo de Tormes’ així com la representació de ‘La panadera’ de Sandra Ferrús o l’espectacle familiar ‘Nina’ de La Teta Calva.
Més informació i descàrrega del programa d’activitats: consultar ací