L’esdeveniment es convertirà en el gran aparador dels productes i les empreses que s’agrupen sota la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. Zona expositiva, espais per a menjar, informació de destins, àrees de descans i un escenari de cuina per a ‘showcookings’ integraran un festival amenitzat per espectacles i actuacions musicals

 La Diputació de Castelló celebrarà un gran esdeveniment gastronòmic a Benicarló els dies 21, 22 i 23 d’octubre amb motiu del bicentenari de la institució, en el qual ja han confirmat assistència 12 xefs amb estrela Michelin. Així s’ha anunciat hui en la roda de premsa celebrada en la localitat, en la qual han participat la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; l’alcaldessa del municipi i diputada provincial, Xaro Miralles, i els cuiners amb estrela Michelin de la província, Miguel Barrera i Raúl Resino.

Es tracta d’un festival gastronòmic vinculat a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ que organitza la Diputació i que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, que se celebrarà en el passeig marítim en una zona pròxima a la platja del Morrongo. Hi haurà punt d’informació de l’esdeveniment i dels productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’, zona expositiva per a productors i per a restauradors vinculats a la marca, barra per a la venda de begudes, espai en terrassa per a comensals, zona de destinacions turístiques, àrea de descans i escenari de cuina per a la celebració de showcookings. Tot això s’amenitzarà amb actuacions i espectacles amb música per a amenitzar l’entorn.

Estreles Michelin

Encara que segueix oberta a la incorporació d’altres cuiners amb estrela Michelin, de moment ja han confirmat la seua presència Joaquín Baeza de Restaurante Rufete a Alacant, Germán Carrizo de Restaurante Fierro a València, Alejandro Serrano de Restaurante Alejandro Serrano a Miranda de Ebro (Burgos), Jaime Uz de Restaurante Arbidel a Ribadesella (Astúries), Ricardo Sostres de Restaurante El Retiro en Llanes (Astúries), María José Martínez de Restaurant Lienzo a València, Bernd Khooller de Restaurant Riff en València, Raúl Resino de Restaurante Raúl Resino de Benicarló, Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci de Restaurante La Atalaya de Alcossebre i Miguel Barrera de Cal Paradís a la Vall d’Alba. Tots ells participaran en ponències, demostracions, debats i showcookings.

Homenatge a Ruta de Sabor

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha assenyalat que aquest gran esdeveniment «pretén ser l’aparador del projecte ‘Castelló Ruta de Sabor’, que està a punt de complir 10 anys i que agrupa productors i 375 empreses de servei de tota la província, que posen tot el seu ànim i bon fer perquè cada dia el projecte siga millor».

Segons ha explicat la pròpia diputada, «estem davant un festival gastronòmic que naix a Benicarló però amb vocació itinerant i de continuïtat en altres municipis en anys esdevenidors».

Els valors de Benicarló

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha parafrasejat a Joaquín Sabina per a afirmar que «sobren els motius per a l’elecció de Benicarló com a seu d’aquest gran esdeveniment gastronòmic del Bicentenari de la Diputació per la seua gran concentració de valors i atributs gastronòmics, de producte, de paisatge i de coneixement».

Colomer també ha reivindicat la «condició d’artistes» dels restauradors de la província de Castelló i «l’autoestima de la nostra gent i del nostre territori per a ser rellevants».

Denominació d’Origen

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha agraït l’elecció de la seua ciutat com a seu d’aquest esdeveniment i capital gastronòmica de la província durant tres dies, en un municipi en el qual «la gastronomia i el turisme gastronòmic són pilars de l’estratègia de ciutat». En aquest sentit, ha recordat que ´la Carxofa de Benicarló compta té el reconeixement de Denominació d’Origen.

El cuiner Miguel Barrera ha destacat la importància que la província compte amb tres estreles Michelin, circumstància que implica que «ja no som la germaneta pobra de la Comunitat Valenciana i que vindrà més gent a conéixer-nos», i el seu company Raúl Resino ha incidit en la transcendència que Benicarló aculla un gran esdeveniment d’aquestes característiques, «alguna cosa que mai havia succeït».