Una delegació del municipi alemany germanat amb Benicàssim està gaudint de les festes de Sant Tomàs

Benicàssim continua estretant llaços de fraternitat amb Bad Salzdetfurth, ciutats germanades des de 1986. Una delegació de la ciutat alemanya, encapçalada per l’alcalde, Björn Gryschka, està coneixent i gaudint en primera persona de les festes de Sant Tomàs de Villanueva. “Volem que els nostres agermanaments continuen vius i més actius que mai i després dels dos anys d’obligat parèntesi hem représ les nostres trobades anuals amb la ciutat germanada, tornant a compartir experiències, obrint la nostra cultura i tradicions al poble alemany”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.
Durant la seua estada a Benicàssim, la delegació de Bad Salzdetfurth han participat en la missa i processó en honor a Sant Tomàs de Villanueva dijous passat i han presenciat alguns actes festius programats per a aquests dies. També han aprofitat per a realitzar una reunió de treball amb professorat de l’IES Violant de Casalduch i hui ha tingut lloc el menjar oficial on els alcaldes de les dues localitats han estret els llaços d’unió i han confirmat la vocació de seguir sempre unides amb una vocació de fraternitat entre les dues poblacions.
Després del menjar oficial, la delegació alemanya gaudirà dels balls tradicionals assistint a la XXXIX Trobada Folklòrica que tindrà lloc aquesta vesprada en el Teatre Municipal Francisco Tárrega amb l’actuació i participació de l’Agrupació Folklòrica Santa Cecilia d’Osca i l’Agrupació Folklòrica El Cremaller de Benicàssim.
L’actuació forma part de la programació festiva per al dia de hui i que també ha inclòs la Gran festa de l’aigua en la qual el públic infantil ha gaudit aquest matí del tobogan aquàtic, inflables, jocs i música. El vermut amenitzat pel grup The Veterans i l’entrada i exhibició de bestiar boví de Javier Tárrega “El Gallo” han format part de la programació d’aquest matí. Per a aquesta vesprada està programat el desafiament taurí de deu vaques de les ramaderia de Javier Tárrega “El Gallo”, Miguel Parejo Planell “El Castell”, Josefa Escrig “Hnos. Bellés”, Jaime Tárrega “Lucas”, Alberto Garrido Falcó, Iván Miró Albert “Bous la Ribera”, Germán Vidal, Juan Manuel Vicent “La Espuela”, Ramaderia Sant Pere “Alba Atenea” i Francisco Infantes d’Haro “Gns. Infants d’Haro”. Jocs tradicionals en la seu de l’Associació de Mestresses de casa de Benicàssim, el tardeo flamenc a càrrec de Patxi Ojana, vaques i bou embolat de Javier Tárrega “El Gallo” i l’actuació de l’orquestra La Quinta Nota completen la programació prevista per a aquest dissabte de festes.