La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca que “aquesta fortalesa és una de les més significatives del nostre territori i per això, seguirem apostant per conservar-la i continuar programant activitats per a fomentar la seua visita”

El projecte ‘Els teus castells’, impulsat per la Diputació de Castelló, ha tancat aquest dissabte el primer circuit de programació al Castell de Xivert. En aquesta activitat, a la qual també ha assistit la diputada de Cultura, Ruth Sanz, els visitants han tingut l’oportunitat de conéixer les peculiaritats històriques i culturals d’una forma amena i divertida a través de la recreació històrica. Com explica Sanz, després de l’èxit rotund del cap de setmana passat en les activitats del Castell de Polpís i de la gran afluència de públic en la fortalesa de Xivert, se seguirà amb aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar dos castells de gran valor per a la província de Castelló.

En paraules de la diputada, “el Castell de Xivert és una de les edificacions més significatives del nostre territori i per això continuarem apostant per conservar-lo i programant activitats per a fomentar la seua visita”. A més a més, Sanz ha explicat que “en la Diputació de Castelló tenim el compromís de reactivar el sector cultural des de la seguretat sanitària i sempre complint amb tots els protocols enfront de la COVID-19”.

Al març del present any, la Nova Diputació, seguint amb el seu compromís de posar en valor el patrimoni de la província, va posar en marxa les obres de la muralla de l’Albacar amb una dotació de 40.000 euros per a poder traure a la llum la seua imatge i estructura original. Donada la necessitat d’una rehabilitació en profunditat de la fortalesa, la corporació provincial, al costat de l’àrea de Cultura, ha posat en marxa la licitació d’un Pla Director amb un pressupost de 140.000 euros, que tal com ha explicat Ruth Sanz, té com a objectiu principal fer un diagnòstic de les necessitats que presenta l’estructura i generar un pla concret d’actuacions per a la posada a punt del castell.