Besarabia arriba al Museu de Belles Arts de Castelló el 15 de febrer a les 20.00 hores

Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, continua aquesta setmana la seua estada a Castelló amb la proposta de música mediterrània i balcànica de Besarabia.

El grup Besarabia arribarà al Museu de Belles Arts de Castelló el dimecres 15 de febrer a les 20.00 hores, amb accés gratuït. Inspirats en la música del Mediterrani i els Balcans, Besarabia han desenvolupat el seu particular estil interpretant cançons tradicionals i també han creat les seues pròpies composicions, combinant i fusionant sons balcànics i mediterranis amb lletres valencianes i elements més moderns.

Dins de les propostes que durant el mes de febrer Sonora apropa a Castelló, en les pròximes setmanes també arribarà al Museu de Belles Arts de Castelló la proposta clàssica de Jordi Sanz, amb Maria Abad al piano. Al mes de març, Sonora conclourà el circuit 2022-2023 a Alacant, amb cinc concerts al Teatre Arniches i al Paranimf de la Universitat d’Alacant.
 
Circuit Sonora

El circuit Sonora porta per tot el territori valencià grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’edició anterior dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Enguany, Sonora continuarà el format posat en marxa en l’edició anterior i farà parada en sis localitats, amb diferents concerts durant un mes a cadascuna.

D’aquesta manera, després del concert inaugural de Zoo a Orihuela el 30 de setembre, durant els mesos d’octubre i novembre, les capitals culturals valencianes, Alzira i Aielo de Malferit, van acollir diferents propostes musicals de tots els estils, des de música familiar fins a ‘jazz’, ‘rock’ o cançó d’autor. Al gener, Sonora va arribar a Peníscola i al febrer fa cap a Castelló de la Plana, amb concerts a l’Auditori i al Museu de Belles Arts. El circuit conclourà al març a Alacant, amb dos espais de celebració: el Teatre Arniches i el Paranimf de la Universitat d’Alacant.

Els artistes que formen part d’aquesta tercera edició de Sonora són Zoo, Marcel el Marcià, Factoria de Sons, Valmuz i Sedajazz Big Band, Maluks, Valira, Esther, Autòctone, Iruixa-Skargots, Ramonets, Ding Dong System, Mafalda, Santero y Los Muchachos, Òscar Briz, Besarabia, Jordi Sanz, Luis Prado, Joe Pask, Júlia i Sandra Monfort.

En aquesta edició, la imatge gràfica, que remet a l’estètica ‘vintage’ de les cintes de casset, ha estat a càrrec de l’estudi Sud+Sud i l’espot del circuit és de Tresdeu Media. Tota la programació de Sonora es pot consultar en el web CIRCUIT SONORA, en el qual també es poden comprar les entrades, que tenen un preu simbòlic de 3 a 5 euros en tots els concerts del circuit.