La intervenció ‘Màquina de caminar’ compta amb la realització del Conservatori Professional de Dansa de Castelló

Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura i amb la col·laboració del Conservatori Professional de Dansa de Castelló, organitza aquest dissabte 12 de febrer l’activitat ‘Màquina de caminar’ al Museu de Belles Arts de Castelló.

El claustre del Museu es converteix en un espai de dansa on el Conservatori Professional de Dansa de Castelló, en el marc del projecte d’investigació i innovació educativa ‘Los suelos de la danza’, proposarà la intervenció denominada ‘Màquina de caminar’.

El delegat territorial de l’IVC, Alfonso Ribes, ha remarcat el sentit de gran contenidor cultural que té el Museu de Belles Arts de Castelló i ha recordat que “un dels nostres objectius és aconseguir un autèntic club de cultura ampli que incloga el màxim nombre de disciplines artístiques”. En aquest sentit, Ribes ha recordat que “al Museu es desenvolupen activitats de música, conversa, debat o tallers com el que aquest divendres abordarà les figures de Claude Cahun i Marcel Moore”.

La intervenció que tindrà lloc aquest dissabte a les 11.00 i 12.30 hores es basa en la idea de reactivar el sentit del claustre com una màquina de caminar, a través de la qual la performance de caminar es transforma en una manera de pensar com a gir en espirals entorn d’una idea o experiència corporal. L’activitat que es proposa és fer una ‘jam session’ a càrrec de la coordinadora-investigadora en arts Bàrbara Díaz i el trompetista Manuel Pardo, conjuntament amb l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa de Castelló i aquells visitants del museu que vulguen participar en aquesta experiència.

L’Orquestra Simfònica de Castelló, a l’Auditori

L’Auditori de Castelló rep aquest dissabte 12 de febrer a les 19.30 hores l’Orquestra Simfònica de Castelló en un concert dirigit per Paulo Martins i que comptarà amb la participació del guitarrista Domenico Mottola, que va obtindre en 2019, per primera vegada en la història del Certamen Internacional de Guitarra Clàssica Francisco Tàrrega, el primer premi, el premi Tàrrega i el premi del públic.

L’orquestra interpretarà obres de final del s. XIX i inici del XX de l’austrohongarés Antonín Dvo?ák, l’italià Mario Castelnuovo-Tedesco i l’espanyol Juan Crisóstomo de Arriaga, compositors d’influències postromàntiques i nacionalistes. En primer lloc, sonarà la ‘Suite txeca en re major, op. 39’, escrita el 1879 per Dvórâk. Una obra molt pròxima a les seues ‘Danses eslaves’, que consta de cinc moviments al llarg dels quals el compositor demostra el seu interés pel folklore del seu país.

Les entrades per aquest concert tenen un preu d’entre 6 i 16 euros i es poden obtindre descomptes gràcies a Entrada i +. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar a les taquilles del Teatre Principal de Castelló i l’Auditori entrades amb descomptes de fins al 50