La Comissió Mixta de Seguiment ha presentat la memòria de 2021 i la proposta d’activitats d’enguany

La Comissió Mixta de Seguiment de l’Aula Dávalos-Fletcher de la Cultura de la Universitat Jaume I s’ha reunit per a fer balanç de les activitats realitzades l’any passat i presentar el programa d’accions previst per al 2022. En la reunió han participat Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, i José Vicente Ramón Moreno, gerent de la Fundació.

En 2021, l’Aula ha col·laborat en activitats culturals de l’àmbit musical amb les iniciatives que ha realitzat l’Espai de Jazz. Concretament, la Big Band ha oferit tres concerts: una actuació de fi de curs al Paranimf de l’UJI, en la qual es van poder escoltar composicions de figures femenines importants de l’actualitat; un concert tribut a Sammy Nestico, compositor i arranjador estatunidenc, amb la col·laboració de la Big Band del Conservatori Superior de Música «Salvador Seguí», que es va celebrar a Cullera, i el tradicional concert de Nadal al Paranimf, la recaptació del qual va estar destinada a fins solidaris. En aquest mateix espai escènic, l’Orfeó de la Universitat també va oferir una actuació de fi de curs amb un repertori de peces clàssiques, bandes sonores i música popular.

Pel que fa a l’àmbit fotogràfic, l’Aula ha col·laborat en l’Imaginària Photography Festival, una cita dedicada a la imatge fixa i la fotografia en les seues diferents vessants que té lloc tant a la ciutat de Castelló com en diversos municipis de la província i que inclou exposicions fotogràfiques i altres activitats com ara tallers, conferències, xarrades i projeccions. Aquesta edició ha donat un especial suport a autors i autores del territori.

Finalment, en l’àmbit acadèmic i científic, ha donat suport a les olimpíades acadèmiques de l’UJI, que han comptat amb una participació de més de 300 persones; el videoblog Ciència UJI TV; els vídeos desenvolupats per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I), i el butlletí Ciència UJI.

En 2022, l’Aula té previst continuar la seua aposta per la música, la fotografia i la difusió de la cultura i la ciència, dins de les possibilitats que permeta la situació sanitària.

L’Aula Dávalos-Fletcher de la Cultura va nàixer en 2014 i té com a objectius generals el foment de la docència, la recerca, la difusió del coneixement i la innovació en l’àmbit de la cultura, les arts i les ciències.