El diputat ha assistit a la jornada “Ara toca Educació Ambiental” amb la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha valorat el paper de les educadores ambientals a la província de Castelló com a ferramenta fonamental per a la transició ecològica.

En el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, Garcia ha assistit a la jornada “Ara toca Educació Ambiental”, que ha comptat amb la participació de la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, en el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) en Sagunt.

El diputat ha reivindicat la necessitat de l’Educació “per a aconseguir el canvi d’una economia d’usar i tirar, cap a una altra circular, on els productes que consumim es recuperen, reciclen i tinguen mil vides. Això passa si o si per un canvi del nostre estil de vida”.

En aquest sentit, la consellera ha indicat la necessitat d’abordar un procés transversal de transformació d’hàbits individuals I col·lectius que desemboque en aconseguir la neutralitat climàtica en l’any 2050, sobretot en un territori en estat crític a conseqüència del canvi climàtic.

Durant la jornada, el CEACV ha presentat els nous recursos formatius en matèria de gestió de residus, alimentació sostenible o acció climàtica, entre altres. En aquest sentit, Mireia Mollà ha animat a aprofitar aquests materials d’ensenyament transversal per a “reeducar-nos” en favor de la sostenibilitat.

Per la seua part, la directora del centre, Anna Pons, ha explicat les principals conclusions de l’Estudi sobre l’Estat de l’Educació Ambiental en la Comunitat Valenciana. Entre aquestes, ha remarcat el suport a l’educació ambiental de noves regulacions com el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i el reconeixement a l’Educació ambiental com a element fonamental del canvi de model.

L’acció ha acabat amb un recorregut per la Marjal dels Moros, emmarcat en un conveni que ha restaurat les passarel·les, la cartelleria informativa i ha construït un nou observatori d’aus en la marjal.