Després de tancar un any de rècord amb un saldo de més de 22.000 espectadors entre les sales d’exposicions de Vila Elisa, el Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena, l’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Cultura, revela alguns dels projectes artístics més potents que podran veure’s en les seues tres sales durant aquest 2022

L’alcaldessa, Susana Marqués, i el regidor responsable de l’àrea, Javier Alonso, han donat a conéixer els noms d’alguns dels artistes que passaran per les seues sales en els pròxims mesos. Com ha comentat Susana Marqués, “la xifra d’assistents del 2021 demostra que Benicàssim és sinònim de cultura i la nostra aposta per la cultura segura ha permés mantindre’ns com a referents en comptar amb una agenda de primer nivell de la mà de més de 99 artistes de renom nacional i internacional. Aquesta aposta per la cultura segura i de qualitat continuarà enguany amb un programa d’exposicions que conjumina artistes de la talla de Tàpies, Barceló o Agustín Serisuelo, consolidant així a Benicàssim com a epicentre de la cultura”.
El palauet municipal Vila Elisa, consolidat com una de les sales de referència a la província, continua apostant per noms propis de l’art. Aquesta primavera Miquel Barceló reflexionarà sobre la naturalesa a partir de la seua coneguda sèrie ‘Lanzarote’; durant els mesos de març a maig, els visitants tindran una oportunitat per a conéixer de prop a l’artista mallorquí.
L’edil Javier Alonso ha destacat que serà a l’estiu “quan Benicàssim llance per primera vegada un projecte que inclou les tres sales i en el qual l’espectador coneixerà al Tàpies gravador, els objectes quotidians del seu personal univers i l’escriptura pictòrica. Una aposta ambiciosa que permetrà a veïns i visitants gaudir del geni català”.
El Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim obrirà, per part seua, temporada el dijous 3 de febrer amb un dels artistes més interessants de la seua generació. L’escultor de Betxí, Agustín Serisuelo, presentarà un conjunt de peces seleccionades dels seus projectes més representatius des de 2012 fins a l’actualitat. Sota un discurs sostenible, Serisuelo reflexiona sobre el territori i el paisatge com a ens construït. Un altre dels noms propis d’aquesta primavera serà l’artista visual i investigador Alejandro Mañas la producció del qual versa sobre la mística i l’espiritualitat en l’art contemporani.
A més, un dels projectes col·lectius més interessants que podran veure’s a la sala Melchor Zapata serà la producció ‘De la matriz a l’estampa’ amb alguns dels millors gravats de Vicente Traver Calzada, Pere Ribera i Jerónimo Uribe, tres noms propis de la plàstica castellonenca.
Per part seua, la Sala Escena es consolida com a espai d’experimentació i reflexió amb les propostes de la valenciana Mariangeles Aguilera, Inma G. Valderas o el ceramista Ángel Igual entre altres.
Finalment, assenyalar que un any més Benicàssim se suma al festival de fotografia Imaginaria amb dues exposicions per al mes de maig “amb el qual el municipi confirmem el nostre suport decidit per aquest veterà cicle que enguany suma ja 20 edicions”, ha finalitzat Javier Alonso.