El jazz tornarà a sonar en Villa Elisa el pròxim 19 de setembre amb motiu de la celebració de l’XI Seminari Internacional de Jazz de Benicàssim

Com ha explicat el regidor de Cultura, Javier Alonso, “l’onzena edició del seminari constarà de classes per a estudiants de jazz, combo dels estudiants i un concert final dels professors”.
El Seminari Internacional de Jazz té una llarga trajectòria a Benicàssim i com recorda Alonso, “des de 1999, el seminari s’ha celebrat amb una regularitat bianual i sempre ha comptat amb grans docents i músics professionals que han sabut divulgar el seu coneixement mitjançant les classes teòriques, pràctiques i la masterclass”. Louis Stewart, Siguen Levitt, Steven Keogh, Dena DeRose, Fredrik Carlquist i Scott Hamilton són alguns dels professors que han passat pel seminari al llarg de tota la seua trajectòria. Per a la present edició, el professorat el conformen Víctor Jimenez (saxo), Fernando Marco (direcció i guitarra), Susana Sheiman (veu), Gerard Nieto (piano i òrgan Hammond), Luis Llario (contrabaix), Stephen Keogh (bateria).
Per a la jornada del pròxim dissabte 19 s’han programat classes de diversos instruments com a piano, guitarra, saxo, veu o bateria i baix, i també s’oferirà a l’alumnat classes de base teòrica com a harmonia, arranjaments i improvisació. I tot això es combinarà amb classes de combo, on els alumnes de diferents instruments, guiats per un dels docents, s’ajuntaran i practicaran standards de jazz i alguns dels aprenentatges adquirits en les classes. Les activitats es realitzaran als jardins de Villa Elisa en grups de quatre persones i un professor, complint amb tots els protocols i mesures de seguretat enfront del Covid-19.
Ja a la vesprada, a partir de les 18 hores, l’activitat s’obrirà al públic amb combos d’alumnes i a les 20 hores es durà a terme l’actuació dels professors que posaran el seu toc personal a cadascun dels standards de jazz. Un concert en el qual es podrà gaudir de Susana Sheiman, una de les veus més personals i aclamades del jazz espanyol actual. A la seua condició de cantant també cal sumar la seua faceta com a compositora i investigadora dels nous ritmes del soul i el jazz.
El guitarrista de Benicàssim Fernando Marco es dedica de manera professional al món de la música, i en més en concret el jazz, des de fa més de 20 anys i al llarg de la seua trajectòria ha actuat amb Louis Stewart, Tete Montoliu, Charles McPherson, Lou Benett, Eddie Palmieri, Peter Bernstein, Eric Alexander i un llarg etcètera de músics nacionals i internacionals.
Gerard Nieto, virtuós pianista català i especialista en òrgan Hammond colabora habitualment amb destacats artistes de jazz nacionals i internacionals com Scott Hamilton, Charmin Michelle, Harry Allen i Grant Stewart, entre altres.
El saxofonista valencià Víctor Jimenez és un dels joves talents que estan donant forma a la pròxima generació de músics de la primera línia de l’escena de jazz espanyola.
Luis Llario, contrabaixista valencià amb un estil personal habitual acompanyant de grans músics internacionals i nacionals, ha participat en nombrosos festivals internacionals dins i fora del nostre país, destacant entre altres el “Berner Altstad Sommer” (Festival de Jazz de Berna) Suïssa 1986, VII, IX, X Festival de Jazz de Madrid i “XIII Leningrand Internacional Jazz Festival Leningrad URSS-1990”.
Finalment, el percussionista irlandés Stephen Keogh, és habitual col·laborador de músics de prestigi internacional i és el creador de la Global Music Foundation, prestigiosa acadèmia especialitzada en seminaris internacionals de jazz.
Javier Alonso ha finalitzat dient que “aquesta trobada suposa per a Benicàssim una bona oportunitat per al foment de la cultura així com per a atraure públic amant del jazz que es desplaçarà a la localitat durant el pròxim cap de setmana”.