La 32a edició de l’esdeveniment solidari se celebrarà l’11 de desembre i la recaptació serà per a l’escola Brilliant Brains Nursery and Primary School

Benicàssim es troba immers en la preparació del programa d’activitats per a les festes de Nadal i un dels actes més esperats i participatius és el Mercat Nadalenc del Grup Viure, de la parròquia Sant Tomàs de Villanueva. La 32a edició se celebrarà el diumenge 11 de desembre i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “un any més, els veïns i les veïnes de Benicàssim ens bolcarem en aquest esdeveniment que omplirà el carrer Sant Tomàs del millor esperit nadalenc i solidari”.
Com cada edició, els diners recaptats en la jornada solidària es destina a un projecte benèfic i, en aquesta ocasió, els col·laboradors de la trobada han seleccionat l’escola Brilliant Brains Nursery and Primary School a Uganda. Es tracta d’una escola infantil i primària creada principalment per als xiquets orfes i vulnerables dels llogarets pròxims a l’escola. El centre es troba en la zona de Busokwa, en el subcondat de Karambi, en el districte de Kabarole, en l’oest d’Uganda, en l’est d’Àfrica. L’escola va començar amb 80 xiquets aproximadament en 2016, i en l’actualitat assisteixen a classe al voltant de 260 d’entre 3 a 15 anys, dels quals molts són orfes. Així, la recaptació del mercat ambulant es destinarà a la millora de les instal·lacions d’aquesta escola i es podrà actuar, entre altres coses, en la reparació de les aules amb material resistent a la pluja i el fred, a millorar la cuina i els espais per a la higiene personal com les dutxes i lavabos, poder proporcionar-los roba, material escolar així com material metge i tindre un fons per a poder portar a l’hospital als xiquets malalts i proporcionar-los el tractament necessari per a recuperar-se.
Una vegada triat el projecte, el Grup Viure treballarà fins al pròxim 11 de desembre en l’elaboració dels productes que es posaran a la venda en el mercat així com amb la programació de l’esdeveniment. Centres de taula, pesebres o plantes de Nadal són alguns dels productes que es prepararan per a l’ocasió i tampoc faltaran els productes de la Canastilla, el lloc Tot Cor a càrrec dels joves del Grup Viure, així com els tallers per al públic infantil, la tradicional rifa i la tómbola.