La 25ª edició programa sis conferències, tallers de cant d’estil i una exposició a Menador i el Museu d’Etnologia i estrena ‘streaming’   

Les Jornades de Cultura Popular de Castelló celebra la seua 25ª edició el pròxim cap de setmana, amb tres dies de conferències i un taller de cant d’estil i balls tradicionals a l’Edifici Menador i una exposició al Museu d’Etnologia per analitzar les ‘Celebracions festives a Castelló’. La cita, organitzada per la Regidoria de Cultura, ha tancat ja les seues inscripcions amb una molt bona acollida, deixant algunes places per a cobrir a darrera hora. Aquest any, i com a novetat, l’assistència serà presencial o ‘on line’, ja que les jornades donen un pas més cap al segle XXI i es retransmetran en ‘streaming’ al canal de Youtube del Museu de la Ciutat (MUCC) per primera vegada.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que “les Jornades de Cultura Popular són una cita ineludible cada any amb la cultura popular i les tradicions de Castelló, i aquest any aborden el sector fester, donant una ampla visió de les celebracions populars més arrelades i volgudes per la ciutadania”.

Les jornades obriran divendres de vesprada, amb la conferència inaugural del profesor Antonio Ariño Villarroya, sociòleg valencià guardonat amb el Premi Nacional d’Investigació per la seua obra ‘La ciudad ritual’, que abordarà ‘La transformació del ritual i la reinvenció de la natura’, després de l’obertura per part de la regidora, Verònica Ruiz; i el director de la cita, Henri Bouché.

Dissabte, en doble jornada matí i vesprada, les jornades comptaran amb les ponències del professor Manuel Carceller Safont sobre ‘Festes religioses a Castelló’, la professora Inma Esplugues Sisternes, sobre ‘La música en la festa’, ‘Festes majors a Castelló de la Plana’, d’Elena Sánchez Almela, i, tancant, el professor Henri Bouché’ parlarà sobre ‘El foc en la festa’.

El programa es complementa amb l’exposició ‘Celebracions festives a Castelló’, que es podrà visitar al Museu d’Etnologia de l’11 de novembre fins el 18 de desembre. La mostra té com a objectiu ser una eina de divulgació dels continguts de les jornades, visibilitzant amb una mostra fotogràfica escenes de temps passats i actuals algunes de les principals festes de la ciutat, incorporant tanmateix altres elements visuals per mostrar el calendari festiu. Diumenge al matí, a Menador, hi haurà un taller obert de cant d’estil i danses, a càrrec de l’Escola Municipal de Cant d’Estil i l’Agrupació d’Entitats del Ball Perdut.