Ruiz avança que “estem estudiant els aforaments per a que els espais expositius estiguen operatius al mes juny”

Castelló es preparara per a la desescalada cultural i per a complir amb les diferents fases d’eixida de l’estat d’alarma i de relaxació de les mesures de distanciament social. D’aquesta manera, les seus del MUCC, el Menador, el Planetari de Castelló, junt amb el Teatre del Raval, serien els primers a obrir les portes a la ciutadania.

Així ho ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, qui ha manifestat que “després d’estudiar les mesures detallades pel president del Govern el passat dimarts, en el mes de juny podríem obrir els espais expositius de la ciutat amb totes les mesures de seguretat corresponents”. Per a portar a terme aquesta desescalada en l’àmbit local, “estem estudiant en aquest cas quins són els aforaments i a quina quantitat de persones els estaria permesa l’entrada a cadascun dels espais”, ha afirmat l’edil.

Cultura estudia ara com garantir la distància mínima de seguretat de dos metres entre les persones que facen ús de les instal·lacions esmenades. Està previst que hi haja exposicions tant al Planetari com al Menador, quan aquests edificis tornen a estar oberts al públic.

Ruiz espera “poder tornar a una normalitat cultural a Castelló”. “Desitgem arribar a l’última fase del desconfinament i recuperar l’activitat i la programació cultural el més prompte possible”, ha incidit.

Per a fer-ho, el seu departament treballa en un pla de xoc per a combatre els efectes de l’aturada provocada per la crisi sanitària. Les mesures estan especialment orientades a reactivar els negocis de la ciutat vinculats a les activitats artístiques i a garantir la supervivència del sector cultural.

La prioritat serà la reprogramació de tota l’activitat cultural suspesa. Ruiz també ha anunciat accions adreçades als negocis locals com són l’adquisició de fons bibliogràfic a les llibreries, el qual serà incorporat a les biblioteques municipals i prioritzarà les obres d’autors i autores locals i valencians. Així mateix, Cultura considera cabdal l’adquisició d’obra contemporània a les galeries d’art de la ciutat per tal d’evitar el seu tancament.