La institució s’ha adaptat a les circumstàncies del coronavirus i retarda les proves físiques de maig a juny, tot i que el calendari pot variar segons el que marquen les directrius sanitàries, ha explicat la vicepresidenta Patricia Puerta

El Centre d’Iniciació Tècnica Esportiva de Penyeta Roja obri demà el procés de preinscripció per al proper curs acadèmic 2020-2021. Ho fa amb novetats, motivades per la l’estat d’emergència pel coronavirus, que han obligat a cancel·lar les proves d’accés que, anualment, es feien durant els mesos d’abril i maig. La vicepresidenta i diputada responsable de Penyeta Roja, Patricia Puerta, ha explicat que el sistema d’inscripció d’enguany “es dividirà en dues etapes, una primera en què l’alumnat interessat haurà d’emplenar la sol·licitud via on line i una altra que consistirà en la presentació de la documentació i la realització de proves presencials”.

La primera fase s’activarà aquest dilluns i s’estendrà fins al dia 20 de maig. El formulari de preinscripció estarà disponible a través de l’enllaç https://penyetaroja.dipcas.es/es/citd.html, Serà a partir de la setmana del 28 de maig quan començarà la segona fase, en què es comunicarà a les persones inscrites el procediment a seguir. Puerta ha insistit que aquesta segona part “pot patir modificacions segons dicte aleshores la legislació en matèria sanitària, les que s’anunciaran, si fóra el cas, amb antelació”.

És en aquesta part quan s’obrirà el termini per a presentar la documentació que acredite l’experiència esportiva del futur alumnat del centre. Així doncs, ha detallat la vicepresidenta, els i les alumnes que aspiren a accedir a cinqué i sisé de primària i primer de l’ESO hauran de realitzar els tests que marca la direcció del centre a casa i enviar les seues marques al centre. Les persones joves que vulguen cursar segon, tercer i quart de l’ESO, per la seua banda, hauran de presentar el currículum esportiu en les especialitats d’atletisme, el tennis, frontennis o pilota valenciana. Per tal d’ampliar la informació, es detallaran tots els passos a seguir en el mateix web d’inscripció.

A continuació, una vegada revisada la documentació aportada, es comunicarà als inscrits la data de les proves -previsiblement en juny-, “que s’agilitzaran per a poder donar resposta a les 400 persones que, de mitjana, es presenten al procés d’inscripció del CITE de Penyeta Roja”. Patricia Puerta ha indicat que s’està estudiant la possibilitat que professionals del departament d’educació física es desplacen a punts llunyans de Castelló de la Plana per a realitzar les proves i així evitar llargs desplaçament dels joves que viuen en zones de l’interior.

Finalment, l’alumnat que accedisca al centre serà convocat a una reunió informativa per a explicar el funcionament del centre tant a nivell esportiu com acadèmic.