Les imatges de la fotògrafa Nuria Prieto representen un testimoni gràfic de les vivències de la pandèmia del coronavirus

Cultura de la Generalitat presenta aquest dijous 7 d’abril, a les 19.00 hores, en el Museu de Belles Arts de Castelló l’exposició de la fotògrafa Nuria Prieto ‘Històries d’una pandèmia’. La mostra està organitzada conjuntament amb el Festival de Fotografia Imaginària de la Universitat Jaume I.

L’exposició de Nuria Prieto, fotògrafa documental, presenta diverses històries viscudes durant la pandèmia des de l’any 2020. Una successió de narratives visuals que parteixen des d’allò més personal, amb un treball documental que recull instants i situacions de gran càrrega emocional.

El delegat territorial de l’IVC, Alfonso Ribes, ha assenyalat com “l’exposició ens retrotrau a l’enorme esforç i dolor que ha suposat la pandèmia de la COVID-19” i ha destacat “la gran capacitat de l’ull fotogràfic de Prieto per a captar les intenses emocions que hem viscut en una de les etapes més dures de la nostra generació i deixar-ho plasmat en aquest treball”.

Aquesta exposició evoca aquells moments de llums i ombres captats al llarg de la pandèmia, i al mateix temps és un testimoni gràfic de les vivències de les persones que van afrontar la pandèmia amb amor i solidaritat. Una mostra que genera una memòria col·lectiva, que ens permetrà analitzar i reflexionar per a comprendre. Amb aquesta exposició també es vol retre homenatge a totes les persones captades per la mirada de la fotògrafa.

L’exposició es podrà veure al pati d’Etnologia de l’MBACAS del 7 d’abril al 29 de maig.

Trondheim Soloist a l’Auditori

L’Auditori de Castelló tindrà aquest dijous 7 d’abril, a les 19.30 hores, el primer concert inclòs en l’abonament de primavera, amb la visita de l’orquestra noruega Tronheim Soloist.

L’agrupació és reconeguda per representar la música de cambra al més alt nivell. Els inicis d’aquesta orquestra van ser en 1988 a la ciutat noruega de Trondheim. L’objectiu era donar l’oportunitat a l’estudiantat de la ciutat de poder actuar i agafar experiència i hui en dia han esdevingut una agrupació destacada en l’àmbit europeu. Actuacions apassionades, innovació i mestratge musical innat són les seues consignes, siga fent enregistraments aclamats per la crítica, o bé tocant en viu per tot el món o forjant associacions significatives amb músics de totes les disciplines.

L’orquestra comptarà amb la direcció de Geir Inge Lotsberb, distingit com un dels músics de cambra més actius de Noruega, i el reconegut pianista Håvard Gimse.

El programa musical s’iniciarà amb B. Byström i A. Thorvaldsdottir, per a continuar amb diverses peces de W.A. Mozart.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu d’entre 10 i 20 euros. Cal recordar que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló, o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o l’Auditori, entrades amb un descompte que pot arribar al 50 %.