La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, han anunciat un pla d’acció en la reunió mantinguda amb els representants de *Cocemfe Castelló, Ramón Meseguer i Samuel Miralles”

La Diputació de Castelló i la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) han establit les bases per a impulsar el turisme inclusiu a la Província a través un conveni entre totes dues entitats. Així ho han donat a conéixer la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, després de la reunió mantinguda el passat 27 d’abril en el Palau Provincial amb els representants de Cocemfe Castelló, Ramón Meseguer i Samuel Miralles.

A través d’aquest conveni el Patronat de Turisme crearà un espai en www.turismodecastellon.com amb tota la informació relativa a turisme inclusiu a la província (oferta, rutes, itineraris, experiències, platges i tot tipus de recursos) que complisquen amb els estàndard accessibilitat establits per la normativa i Cocemfe. Així mateix, el patronat comptarà també amb una completa guia de turisme inclusiu de la província per a donar difusió a aquesta informació i impulsar el posicionament de la província com a destinació turística inclusiva.

Paral·lelament, Patronat i Cocemfe organitzaran un cicle de jornades de sensibilització dirigides tant al sector com als ajuntaments de la província a fi de promoure les millores d’accessibilitat en instal·lacions i equipaments turístics de la província. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, ha destacat que “els ajuntaments de Castelló compten amb recursos econòmics procedents tant del Fons de Cooperació i del Pla 135 com del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics, que poden destinar a la realització d’aquesta mena de millores”.

La diputada de Turisme, Virginia Martí, ha lamentat per la seua part que “accions tan bàsiques com les plantejades en el futur conveni no hagen sigut afrontades degudament pels anteriors responsables polítics d’aquesta Diputació durant tots els anys en els havien de coordinar la política turística i de benestar social de la província”.

Des de Cocemfe, Ramón Meseguer ha destacat la sensibilitat de l’actual corporació provincial, assenyalant en aquest sentit que “el pla d’acció sorgit d’aquesta reunió de treball amb Turisme i Benestar Social de la Diputació ens permetrà solucionar problemes de base en matèria de turisme inclusiu, presents a la província des de fa anys”.