La ciutat es posiciona com a pol d’atracció de talent i fòrum artístic de referència

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Benicàssim ha fet balanç de 2023. “La Cultura s’ha convertit al llarg dels anys en vaixell almirall de la ciutat de Benicàssim així ho testifiquen els més de 40.000 usuaris que només que al llarg d’enguany s’han interessat pel nostre programa cultural municipal i s’han acostat a les tres sales expositives i han passat per les butaques del nostre teatre Benicàssim sent la cultura i l’art, en qualsevol de les seues expressions plàstiques pintura, escultura, teatre, cinema música o dansa”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Les Sales Expositives amb les quals compta el municipi (Sala Escena, Melchor Zapata i Vila Elisa) ha rebut en total uns 12.000 visitants entre les tres, el Teatre Francesc Tàrrega, per part seua, ha acollit obres de teatre, i ha oferit una cartellera d’estrenes, en versió original, per a públic familiar i que a més és un dels pocs cinemes de la Comunitat Valenciana amb cinema en valencià durant tot l’any. El teatre, de primer nivell, va finalitzar la seua programació teatral amb Vicky Després amb la seua obra Prima facie que va penjar el cartell de “No hi ha entrades” setmanes abans de l’estrena i va atraure a la ciutat Mediterrània prop de 5.000 persones. El cinema, que va projectar 71 pel·lícules d’una gran estirada i han atret a 20.000 usuaris en 2023 i 3.000 persones en actuacions de dansa i música, en total més d’un centenar d’actuacions i projeccions.

Tant les sales d’exposicions Melchor Zapata, com la Sala Escena han rebut enguany una pluralitat d’artistes tant emergents com consolidats, que han presentat treballs mostrant la seua creativitat amb un missatge visual i plàstic molt contemporani. Vila Elisa l’últim espai incorporat ha mostrat al llarg d’este 2021 tot el potencial de Benicàssim com a contenidor cultural i artístic, agafant referents de la pintura nacional i internacional.

“Benicàssim és sinònim de cultura i la nostra aposta per la cultura segura ens ha permés mantindre’ns com a referents en comptar amb una agenda de primer nivell, perquè creiem que la cultura ha d’estar a l’abast de tots. El municipi ha aconseguit posicionar-se com a pol d’atracció de talent i fòrum artístic de referència”, ha conclòs la regidor de Cultura, Rosa María Gil.