L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha presentat les bases de la 13a convocatòria de les Beques Hàbitat Artístic Castelló, que permetran a sis artistes treballar de tres a sis mesos a les residències La Rectoría (Barcelona) i GlogAuir (Berlín)

Amb un pressupost previst de 30.000 euros, els artistes empadronats a Castelló o la província podran presentar els seus projectes fins al pròxim 15 de gener a través de la seu electrònica o de manera física a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça Major i en les juntes de districte.

La regidora de Cultura, María España, ha destacat que “any rere any es demostra que les Beques Hàbitat Artístic són una de les millors maneres d’exportar el talent dels nostres artistes més joves. No solament suposen una oportunitat de formar-se en un ambient excepcional per als nostres artistes, sinó que són una excel·lent targeta de presentació del potencial de la nostra província en l’art contemporani”.

Les beques s’adjudicaran mitjançant concurs entre les persones aspirants que acrediten documentalment fins al 15 de gener un projecte artístic, juntament amb una experiència i trajectòria artística demostrable i, a més, no hagen sigut beneficiaris o beneficiàries d’una Beca Hàbitat Artístic Castelló en alguna de les tres convocatòries precedents en la mateixa disciplina sol·licitada per a 2023. Els artistes podran realitzar el seu projecte artístic de tema lliure en disciplines com a pintura, escultura, gravat, dibuix, fotografia, vídeo, obra gràfica, instal·lació o videoart. En el cas d’artistes ceràmics, només es podran presentar a la beca que s’oferix en La Rectoria, ja que disposa de la infraestructura i l’espai necessari per a treballar este material.

​​​​​​​