La entitat provincial convida en esta ocasió a una senda gratuïta per la Serra d’Espadà de 7,5 quilòmetres de distància i amb una dificultat moderada, amb inici el divendres 15 de juliol a les 18:00h i finalitzant aproximadament tres hores després

La Diputació de Castelló ultima la preparació de l’excursió ‘El Castell de Maús i la Font de Castro’, el cinqué itinerari gratuït del programa d’eixides ‘De ruta amb la Dipu’, que en aquesta ocasió es realitzarà aquest divendres 15 de juliol, amb inici en el municipi de Suera a les 18.00, finalitzant aproximadament tres hores després, sobre les 21.00.

En aquesta ocasió, totes les persones inscrites en aquesta senda gratuïta s’endinsaran en la Serra d’Espadà, territori musulmà per excel·lència durant centenars d’anys. Realitzaran la ruta a l’espectacular talaia de Maús, on podran observar la humitat del brollador i barranc de Castro, que permet la supervivència d’una vegetació riberenca que no ho té fàcil en el càlid Mediterrani. Enmig d’aquest frondós entorn, viatjaran als paisatges culturals del poblat de Suera Alta on van habitar els últims moriscos espanyols, replets d’arquitectura hidràulica, de pedra seca i patrimoni d’antics pastors transhumants.

En aquest itinerari es coneixeran els diferents i variats enclavaments naturals d’alta rellevància, singularitat i bellesa que podem trobar en la Serra d’Espadà, un dels majors tresors naturals i paisatgístics que trobem a la província de Castelló i un dels majors pulmons verds de la Comunitat Valenciana.

Després d’aquesta ruta, restaran 13 excursions, totes elles gratuïtes, per a finalitzar el programa ‘De ruta amb la Dipu’. Per això, les persones interessades a apuntar-se als següents itineraris poden formalitzar les reserves de manera gratuïta entrant en la pàgina web de la Diputació de Castelló, mitjançant l’enllaç https://www.dipcas.es/es/de-ruta-con-la-dipu.html en el qual, a més, s’explica per a quina mena de públic es recomana cadascuna de les rutes.