El president de la Diputació, José Martí, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, assisteixen a la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme que aprova 400.000 euros en ajudes a l’oci nocturn i 100.000 euros per als plans de dinamització dels Ports i Penyagolosa

El president de la Diputació, José Martí, s’ha congratulat per les bones perspectives amb les quals el sector turístic de la província de Castelló afronta l’estiu de 2022. Així ho ha posat de manifest al final de la reunió de la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme celebrada hui en la Diputació, amb presència de la diputada de Turisme, Virginia Martí.

Cal recordar que els informes de previsió d’ocupació amb els quals treballa la Diputació de Castelló apunten que els nivells d’ocupació podrien resultar molt similars a l’últim estiu prepandèmic de 2019. A més, a tenor de la dinàmica que s’aprecia en les reserves d’última hora, «el més probable és que s’arribe a millorar els resultats de fa tres estius».

Ajudes a l’oci nocturn

Durant la sessió de la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme s’ha procedit a l’aprovació de les bases per a la convocatòria per concurrència competitiva de subvencions a establiments de l’oci nocturn, com un dels sectors greument afectats per les restriccions sanitàries d’obertura i horaris durant la pandèmia. Es tracta d’una convocatòria dotada amb 400.000 euros que els perceptors podran destinar a la realització d’accions de promoció i a la programació de concerts i activitats que puguen resultar un reclam per als establiments del sector. D’aquesta manera, es dona compliment al compromís adquirit en el seu moment per la diputada de Turisme, Virginia Martí, amb les empreses del ram.

Plans de dinamització i governança

A més, els assistents han donat llum verda a sengles conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme amb la Mancomunitat Comarcal dels Ports i l’Associació de Municipis de Penyagolosa per al desenvolupament en l’exercici de 2022 dels seus plans de dinamització i governança turística en totes dues zones del territori. L’aportació del Patronat serà de 100.000 euros, 50.000 euros per a cadascun d’ells.

Cal destacar que els plans de dinamització i governança turística són instruments de vertebració territorial que tenen en el turisme el seu principal eix de dinamització.