La distribució de gots reutilitzables contribueixen a minimitzar els residus plàstics també en festes

Benicàssim encara la recta final de festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva i el recinte firal és el punt de trobada de famílies i amics durant tota la jornada. Per això, el consistori ha apostat enguany per promocionar els tardeos i són moltes les persones que han gaudit de les actuacions i activitats programades en el recinte.
A més d’una programació musical variada en el recinte firal, enguany les casetes se sumen al repte de la sostenibilitat, amb l’objectiu posat a minimitzar els residus de plàstic en el recinte firal, en servir les seues beguda en gots reutilitzables. “La reducció de plàstics és una mesura que suposa un gran pas quant a minimitzar la quantitat de residus que es generen en qualsevol activitat i que ja hem posat en pràctica en esdeveniments multitudinaris, com la celebració de festivals”, ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués.
L’acció impulsada ja en la celebració dels macrofestivals s’estén ara també a les festes, fent un pas més amb el compromís que té l’ajuntament amb la sostenibilitat i cura mediambiental complint amb l’Agenda Local 2030. Com ha afegit Susana Marqués, “les xicotetes accions sumen i són fonamentals per a contribuir a aquests objectius i per això des del consistori impulsem quantes mesures siguen necessàries per a reduir al màxim la generació de residus mitjançant activitats de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització”.
Per a la recta final de festes, aquesta vesprada serà Five Cover Band qui amenitze la jornada vespertina en el recinte firal mentre que el dissabte serà el torn de Patxi Ojana. Així mateix, per a demà també hi haurà vermut, en aquest cas amb l’actuació del grup de The Veterans. Com ha indicat Arturo Martí, regidor de Festes, “des que iniciem les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva s’ha pogut veure que els veïns i visitants tenien ganes, després de dos anys d’obligat parèntesi, de gaudir de les casetes que conformen el recinte firal”.