La sostenibilitat i l’educació ambiental torna a donar-se cita a la platja Almadrava de Benicàssim a partir d’aquest mes de maig

L ‘Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental situada en la illeta de Jorge Comín reprén la seua activitat i l’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible, ha programat tota una sèrie d’activitats que es prolongaran fins a final d’any. Com recorda l’alcaldessa, Susana Marqués, “dins del nostre compromís per aconseguir els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2030, com són la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic, des del consistori continuem programant accions per a prendre consciència individual sobre la necessitat de cuidar el planeta i disminuir l’impacte sobre ell”.
Recordar que Benicàssim continua sent l’únic municipi de la província de Castelló amb un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES) aprovat. Es tracta d’un document estratègic de planificació energètica i climàtica que conté les accions que Benicàssim durà a terme per a superar aquells compromisos establits en l’Agenda 2030.
La regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, ha sigut l’encarregada de donar a conéixer la programació de l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental “i el mes vinent de juny es complirà un any des que obrim aquest espai com a punt de trobada al servei de la ciutadania on se centralitzen les accions formatives, educatives i de sensibilització en matèria de sostenibilitat al llarg de l’any”. La programació per a aquest 2022 començarà dimarts que ve dia 10 amb la posada en marxa de la campanya que permetrà integrar la Responsabilitat Social Corporativa a empreses turístiques”. La iniciativa consta de quatre formacions que es desenvoluparan aquest mes de maig i en elles s’analitzarà la integració de la sostenibilitat i la Responsabilitat Social Empresarial en empreses, la gestió de l’equip de treball, com fer front a l’emergència climàtica i com comunicar amb eficàcia des d’un pla d’acció climàtica i sostenibilitat.
L’exposició “Les Claus del Canvi” sobre consum responsable, la campanya d’educació ambiental Biocàssim, l’exposició “Com mengem, alimentació i medi ambeint”, la campanya d’educació infantil Origen i l’acció Libera1m2 “Units contra la basuraleza”, són algunes de les activitats programades durant els pròxims mesos a l’Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental de Benicàssim.