L’escultura que homenatja els animals abandonats i als qui cuiden d’ells ja llueix en el passeig Pilar Coloma

Benicàssim compta des de hui amb el monument “Callejeros”, dedicat als animals abandonats i a les persones que cuiden d’ells. L’obra, donada per l’artista Elena Negueroles, consisteix en una escultura, situada en el passeig marítim Pilar Coloma, que ha sigut inaugurada aquest migdia en un acte que ha comptat amb l’assistència de l’artista, les reines de les festes Andrea Pérez i Marta Vicente, festers i festeres, l’alcaldessa, Susana Marqués, i membres de la corporació municipal així com representants d’associacions i protectores d’animals de la província. Com ha comentat l’alcaldessa “a partir de hui, Benicàssim vol visibilitzar i conscienciar la importància de la cura dels animals, així com el sofriment que els suposa l’abandó. Afortunadament cada vegada més les persones voluntàries que, amb la seua generositat, contribueixen a donar-los una segona oportunitat per a trobar una nova llar i treballar pel seu benestar”.
En aquest cas és a través de l’art, perquè el grup escultòric, titulat “Callejeros”, representa un gos i una gata, de noms Tristán i Soledad, i ha sigut fos en bronze amb pàtina a l’antiga, per a donar-li aparença de pedra natural. L’obra ha sigut descoberta per part de l’artista Elena Negueroles i l’alcaldessa de Benicàssim qui ha agraït “la generositat en haver pensat en Benicàssim com a ciutat on projectar la consciència sobre el benestar animal”.

Afegir que des de l’Ajuntament de Benicàssim es duu a terme diferents accions per a conscienciar sobre la tinença responsable d’animals, que incideix tant en les seues cures, com en el seu benestar, així com en la responsabilitat que suposa fomentar les adopcions. En aquest sentit, Benicàssim ha celebrat enguany la tercera Fira de l’Adopció que va estar organitzada per l’associació local Pro Gat, Flora i Fauna i l’Ajuntament, amb la participació de huit entitats protectores dels drets dels animals. Una fira que, com ha recordat l’edil de Sanitat, Vanessa Batalla, “té com a objectiu informar sobre la labor i treball que realitzen els voluntaris en les associacions i protectores convidades, conscienciar sobre la importància de no abandonar i fomentar les adopcions enfront de la compra d’animals”.
L’Ajuntament també manté activa la campanya de conscienciació i sensibilització “La teua mascota, La teua Responsabilitat” que té com a objectiu conscienciar als propietaris de mascotes de la importància de mantindre nets els entorns i mobiliaris urbans per a aconseguir una correcta convivència.