L’acte de lliurament es preveu celebrar durant el quart trimestre de l’any

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i l’Associació Cultural La Barraca han convocat la 27ª edició dels Premis de la Mar de Poesia. Aquests guardons literaris, en record dels poetes Manel Garcia Grau i Miquel Peris Segarra, han mantingut la convocatòria a pesar de la crisi sanitària. Es preveu poder celebrar l’acte de lliurament durant el quart trimestre de l’any, si la situació sanitària ho permet i en una data consensuada entre el consistori i l’entitat organitzadora.

«Agraïm a La Barraca que haja apostat per la creació i que haja mantingut la convocatòria d’aquests premis, un primer pas cap eixa nova normalitat cultural a la qual ens haurem d’acostumar», ha explicat la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz. L’edil ha volgut animar autors i autores a presentar-se a aquests guardons que busquen «homenatjar la mar Mediterrània i que són un reconeixement al talent i a la solidaritat».

Així, aquesta convocatòria comptarà amb dues categories. La primera és Premi Grumet Manel Garcia Grau per a joves, en què podran participar autores i autors de fins a 16 anys i el qual tindrà una dotació econòmica de 300 €. La segona és el Premi Miquel Peris Segarra, al qual podrà concórrer qualsevol persona major de 16 anys i que estarà dotat amb 900 €.

El termini de presentació dels treballs començarà l’endemà de la publicació de les bases dels premis en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i romandrà obert fins al dia 31 d’agost, aquest inclòs. La presentació es podrà fer per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament o físicament mitjançant una instància normalitzada, que es podrà descarregar en el web del consistori.

Els treballs, en les dues categories, hauran de ser originals i inèdits, escrits a doble espai i sense firma de l’autor o autora. A més, les obres presentades no han d’haver estat premiades en altres certàmens. Tampoc podran presentar-se autors o autories premiats en les últimes edicions.

Cal recordar que aquest premis formen part de la la Setmana Cultural del Grau, la qual ha quedat suspesa per la crisi de la Covid-19. Malgrat això, l’organització ha volgut mantenir aquesta convocatòria poètica ja que, per les seues característiques, és factible realitzar-la.